5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Ölümlerin nedeni biyolojik

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesi yakınlarında bulunan Sulama Barajında yaşanan toplu balık ölümlerinin sebebinin biyolojik kaynaklı olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tatlarin beldesinde bulunan sulama barajında yaşanan balık ölümleri nedeni ile geçtiğimiz ay içerisinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personellerince inceleme yapılarak baraj suyundan ve balıklardan numuneler alındığı kaydedildi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç, Dr. Erdoğan Çiçek'in daha sonra konuyla ilgili bir rapor hazırladığı ve hazırlanan bu rapora göre balık ölümlerinin balık ölümlerinin kimyasal bir nedenden kaynaklanmadığı, göl suyuna doğrudan karışan kanalizasyonun yarattığı aşırı alg patlaması - yosunlanma (ötrifikasyon) nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca inşaatı tamamlanmış olan atıksu arıtma tesisinin ivedilikle faaliyete geçirilerek gerekli izinlerin alınması için Acıgöl Belediye Başkanlığı'na uyarı yapıldığı vurgulandı.

Tatlarin'de bulunan sulama barajında 2012 yılının yaz aylarında da toplu balık ölümlerine rastlanmış ve binlerce balık telef olmuştu

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2013 Perşembe 13:51:01
Güncelleme :18 Kasım 2013 Pazartesi 18:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?