4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

`Ömrü biten piller atık pil kutusuna`

Nevşehir'de çok amaçlı alanlarda kullanımı sonrasında rastgele çevreye bırakılması ile telafisi oldukça zor sonuçlar ortaya çıkartan atık pillerin, yaygın bir şekilde toplanılması amacıyla başlatılan atık pil toplama kampanyasında bugüne kadar 90 kilogram atık pil toplandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Nevşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında ilköğretim, lise ve dengi okullara daha önceden bırakılan atık pil kutusu ve atık pil bidonu ile yaklaşık 7 aylık süre içerisinde 90 kilogram atık pil toplandı.

Nevşehir Belediyesi Stratejik Planlama Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü (AR-GE ) tarafından organize edilen bu çerçeveli çalışmalarda, atık pillerin çevreye verdiği zararda bir dizi eğitim çalışmaları ile öğrencilere anlatılıyor. Nevşehir Belediyesi Stratejik Planlama Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü (AR-GE) çevre mühendisleri tarafından koordine edilen atık pil toplama çalışmalarında, atık pillerin çevreye verdiği zarar anlatılıyor.

Eğitim çalışmalarında pillerin içerdiği civa, kadmiyum ve kurşun gibi bileşenlerin çöpe atılmaya başladığı andan itibaren çevre ve insan sağlığını ciddi yönde tehlikeye düşürecek etmenlerin ortaya çıktığına işaret edilerek, pillerin bilimsel çerçevede insan ve çevre sağlığını etkilemeden toplanması ve geri kazanımının sağlanmasına yönelik çalışmalara katılmanın her şeyden önce bir vatandaşlık görevi olduğu dile getiriliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?