7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Öncelik gıda ihtiyaçlarına

Nevşehir'de, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların öncelikli olarak gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "İyilik Kervanı Derneği" kuruldu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de kuruluş aşamasında ciddi katkı sağladığı "İyilik Kervanı Derneği"nin derneğin kurucu başkanlığını Nevşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Arığ üstlendi. Derneğin kurucular arasında Fatih Doğan, Erdal Tükel, Senem Aydoğan, Orhan Alp ve Gonca Özsoy bulunuyor.
İyilik Kervanı Derneği Kurucu Başkanı İsmail Arığ, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi altında dernek merkezi oluşturulduğunu belirterek, belirli dönemlerde hayırsever Nevşehirli zengin vatandaşların yanı sıra işadamı ve sanayicilerin bağışlayacakları ve tamamı Gelir Vergisi indirimine tabi tutulacak gıda maddelerini dağıtacaklarını söyledi. Arığ, kendilerine kayıtlı bin 500-2 bin arasında değişen dar gelirli ve yardıma muhtaç kişi bulunduğunu belirterek, söz konusu yardımların belirli dönemlerde dağıtılacağını kaydetti.
Arığ, İyilik Kervanı Derneği'nin yakın bir gelecekte ortaya koyacağı çalışmalarla merkezi İstanbul'da bulunan Deniz Feneri Derneği'ne benzer bir yapı içerisinde olacağına inandıklarını belirterek, bu konuda hayırsever zengin vatandaşlarla sanayici ve işadamlarının katkılarının beklendiğini vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 15:43:41
Güncelleme :10 Mart 2006 Cuma 15:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?