3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Onlar eli öpülesi anneler

Nevşehir Yardım Sevenler Derneği'ne üye gönüllü bayanlar, dernek binasında yaptıkları mantı ve gözlemeleri satarak bugüne kadar 161 üniversite öğrencisini okutturuyor.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay, fakir ve dar gelirli aileler ile bu ailelerin çocuklarına destek olmak amacıyla faaliyet gösteren derneklerinin, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yardımlarını gerçekleştirdiğini kaydetti.

2000 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında hayırsever vatandaşlardan yeterince maddi yardım toplayamadıklarını ifade eden Bay, bu nedenle bir dernek üyesi bayanın teklifi ile burs sağladıkları öğrencilerin mağdur olmaması için dernek binasında mantı yapmaya ve bunun satışından elde edilen geliri öğrencilere aktarmaya başladıklarını kaydetti.

Kendiside emekli bir öğretmen olan Fatma Bay, esnafın mantı satışına gösterdikleri ilgi ile birlikte o tarihten sonra her hafta salı günleri dernek binasında bir araya gelen gönüllü kadınların mantı yapımına ve bunun satışına başladıklarını söyledi.

Bay, "Derneğimize üye gönüllü bayanlar dernek binasında bir araya gelerek mantı kesmeye ve daha sonra bu mantıyı pişirerek esnafa satmaya başladık. Bağışlarla toplayamadığımız parayı bu sayede kazanmaya başladık. Her geçen gün vatandaşların ilgisi arttı ve bir hafta mantı diğer hafta gözleme yaparak satışlarımızı sürdürdük. Daha sonra Nevşehir Belediyesi bize destek olmaya başladı. Tüm mantı ve gözleme malzemelerimizi temin eden belediye sayesinde gelirimiz çok daha arttı" dedi.

Son üç yılda 161 üniversite öğrencisine burs sağladıklarını belirten Fatma Bay, 100'e yakın öğrenciyi ise burslarla mezun etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Artık mantı ve gözleme yaparak çocuklarına burs sağlamak isteyen gönüllü annelerinde kendilerine katıldığını ifade eden Bay, "Şu anda Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitimlerini sürdüren 51 öğrenciye 3'er aylık dilimlerde yaklaşık 200’er TL burs sağlıyoruz. Gelirimiz arttığı sürece sağladığımız burs miktarı da artacak. Bu yardımları yaparken bizlere çok büyük destek veren Nevşehir Belediyesi ve esnafımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 13:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?