5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Ortahisar Kalesi turizme açılacak

KAPADOKYA'NIN EN BÜYÜK PERİBACASI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Kapadokya'da bazı bölümleri tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 6 yıl önce turistlerin ziyaretine kapatılan tarihi Ortahisar Kalesi yeniden turizme açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ortahisar Belediyesi tarafından kalede yapılacak restorasyon çalışmalarının 2010 Kasım ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Nevşehir 'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve tarihte hem stratejik hem de yerleşim amaçlı kullanılan 80 metre yükseklikteki Ortahisar Kalesi, 2004 yılında bazı bölümleri yıkılma tehlikesi oluşturduğu için turistlerin ziyaretine kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan tarihi kalenin yeniden turizme açılabilmesi için restorasyon çalışmaları başlatılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptıkları başvuru sonucunda kalenin işletimi için belediyeye tahsis edildiğini ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Ortahisar Kalesi'nin hem Ortahisar beldesi hem de Kapadokya turizmi için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Çevresinde bölgenin karakteristik sivil mimari örneklerinin bulunduğu kalenin, restorasyon çalışmaları için proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Özendi, bakım ve onarım çalışmalarının 2010 yılı Kasım ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Özendi, "Açık olduğu dönemlerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ortahisar Kalesi'nin maalesef 6 yıldır turizme kapalı. Buranın kapalı olması belde turizmini de olumsuz yönde etkiliyor. Bir an önce restorasyon çalışmalarının yapılması için girişimlerimiz nihayet sonuç verdi. Bakanlık kaleyi belediyemize tahsis etti ve bundan böyle buranın işletmesini belediyemiz yürütecek. Bunun yanı sıra bakım ve onarım çalışması içinde start verildi. Şu an uzmanlar kalede gerekli incelemelerini sürdürüyor ve önümüzdeki haftalarda çalışmalar başlayacak. " dedi.

KAPADOKYA'NIN EN BÜYÜK PERİBACASI TURİZME KAZANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:53:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 15:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?