4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ortahisar Kalesi turizme açılıyor

Kapadokya'da, bazı bölümleri tehlike oluşturduğu gerekçesiyle turistlerin ziyaretine kapatılan tarihi Ortahisar Kalesi yeniden turizme açılacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve tarihte hem stratejik hem de yerleşim amaçlı kullanılan 80 metre yükseklikteki Ortahisar Kalesi, 2004 yılında bazı bölümleri yıkılma tehlikesi oluşturduğu için turistlerin ziyaretine kapatılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan tarihi kalenin yeniden turizme açılabilmesi için bu yıl içerisinde onarım ve bakım çalışmaları yapılacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Yücel Yazıcı yaptığı açıklamada, Ortahisar Kalesi'nin Kapadokya turizmi için büyük bir önem taşıdığını söyledi. Çevresinde bölgenin karakteristik sivil mimari örneklerinin bulunduğu kalenin, restorasyon çalışmaları için proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Yazıcı, çalışmaların bu yıl içerisinde başlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Yazıcı, "Açık olduğu dönemlerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ortahisar Kalesi maalesef 4 yıldır turizme kapalı. Buranın kapalı olması belde turizmini de olumsuz yönde etkiliyor. Bir an önce restorasyon çalışmalarının yapılması için girişimlerimiz sürüyor. Konuyla ilgili yapılan ihalenin ardından hazırlanan proje Mart ayı içerisinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunulacak. Kurulun kararı ile birlikte sanırım bu yıl çalışmalar yapılır ve 2009 yılında kale yeniden turistlerin ziyaretine açılır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 10:12:48
Güncelleme :8 Mart 2008 Cumartesi 10:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?