5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Otomobil tutkunları Kapadokya'da

AVRUPALI KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI KAPADOKYA'DA

Aralarında akademisyen, sanatçı, eğitmen, iş adamlarının bulunduğu 40 Avrupalının Klasik otomobilleri ile yaptığı Türkiye turu, Kapadokya'da devam ediyor.

40 klasik otomobil ile La Turquie En 2010 turuna çıkan 90 Fransız ,Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya geldi.

Fransa'da yayın yapan Gazoline dergisi organizasyonu ile 40 klasik otomobil ile yola çıkan çeşitli meslek gruplarından 90 Fransız, İstanbul, Safranbolu ve Ankara'nın ardından Kapadokya bölgesine geldi.

Gazoline Dergisi La Turquine En 2010 turu yöneticisi yöneticilerinden Jean-Jacgues Dupuis, yaptığı açıklamada, değişik marka ve modellerde klasik konumlu otomobilleri ile Türkiye ve Yunanistan turu düzenlediklerini söyledi.

Jean-Jacgues Dupuis, Türkiye'nin zengin tarihi nedeniyle tur için seçildiğini ifade ederek, Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin de kendilerini büyüleyici bir görüntüsünün bulunduğunu söyledi.

İstanbul'daki araç trafiğinin çok korkunç ve ürkütücü olduğunu belirten Dupuis, 1952 Model ve üzeri Citirion, Mercedes, Jaguar, Peguet, Renault marka otomobillerden oluşan 40 araç ile gerçekleştirilen Türkiye turunun sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Hem zevkli ve hem de yorucu da olmasına karşın heyecanlı bir çalışmanın içerisinde olduklarını ifade eden Jean-Jacgues Dupuis, İstanbul'dan sonra Safranbolu ve Ankara ile devam eden Türkiye turunun Kapadokya bölümünün tamamlandığını ve daha sonra sırası ile Konya, Eğirdir, Pamukkale, Bodrum, Kuşadası, Dikili, Çanakkale'nin ardından İstanbul'da sona ereceğini söyledi.

Bölge halkının da büyük ilgi gösterdiği Klasik otomobil tutkunları Kapadokya bölgesinin en önemli ziyaret merkezlerinden biri olan Göreme, Ürgüp ve Avanos'daki tarihi ve turistik merkezleri de ziyaret etti.

AVRUPALI KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI KAPADOKYA'DA
AVRUPALI KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI KAPADOKYA'DA
AVRUPALI KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI KAPADOKYA'DA
AVRUPALI KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI KAPADOKYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 10:29:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 15:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?