4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Oyuncak yapımını da öğreniyorlar

GENÇ KIZ VE ANNELER OYUNCAK YAPIMINI ÖĞRENİYORLAR

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından açılan çocuk bakıcılığı kursuna katılan genç kızlar ve ev hanımları, çocuk bakımı konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra oyuncak yapımı konusunda da aldıkları teorik bilgileri pratikte uygulama imkanı buluyorlar.

KAPEM'in her dönem için açtığı en önemli kurs çalışmalarından biri haline gelen çocuk bakıcılığı kursuna, 14. eğitim döneminde 30 genç kız ve kadın katılıyor. KAPEM'in ana hizmet binası olan Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen kurs çalışmalarında çocuk bakımının incelikleri konusunda uzman eğiticiden gerekli bilgileri alan genç kız ve bayanlar, bebeklik ve çocukluk döneminin en önemli vazgeçilmezlerinden biri olarak da görülen oyuncak konusunda da teorik ve pratik eğitime tabi tutuluyorlar.

Bebek ve çocuklar için şarkı, hikaye ve tekerlemeler de öğrenen genç kız ve bayanlar, oyuncak yapımını da öğreniyorlar. Kukla yapımının yanı sıra, kullanılmış kumaş parçaları ile kağıt kullanarak masa süsleri, resim çerçeve yapımı ve kalemlik yaparak teorik bilgilerini pratiğe çeviren genç kız ve ev hanımlarının kurs çalışmaları kasım ayı sonuna doğru tamamlanacağı belirtildi.

GENÇ KIZ VE ANNELER OYUNCAK YAPIMINI ÖĞRENİYORLAR
GENÇ KIZ VE ANNELER OYUNCAK YAPIMINI ÖĞRENİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 10:45:03
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 11:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?