3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Özel OSB hızla gelişiyor

Nevşehir'de Aksaray yolu üzerinde kurulu bulunan Özel Organize Sanayi Bölgesi hızla gelişiyor. Bugüne kadar yaklaşık 30 işletmenin yer aldığı bölgede en son ise Bepa Arpa İşleme ve Depolama Tesisi hizmete girdi.

Özel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Bepa Arpa İşleme ve Depolama Tesisi’nin açılış törenine Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi ve Geliştirme Genel Müdürü (TÜGEM) Ali Karaca, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, tesisin Nevşehir'e yakışır ve örnek olacak bir tesis olduğunu belirtti.

Hükümetin son yıllarda çiftçilere büyük destek vermekte olduğunu ve bu desteğin artarak devam edeceğini vurgulayan Hacımustafaoğlu, "Nevşehir'de çiftçimizin önemli bir özelliği var. Girişken, müteşebbis ve çok iyi eğitilmiş olması. Nevşehir çiftçisi tarımda en modern teknolojiyi uygulayan çiftçi kesimlerinden biridir. Çiftçimiz 2006 yılından buyana 18 büyük projeye imzasını attı. Bunlardan 13'ü sonuçlandı, diğerleri de bu yıl sonuna kadar sonuçlanacak. Nevşehir aslında bir kültür ve turizm şehri, ama Türkiye'nin de belli başlı tarımsal konuda ağırlığı olan illerinden biridir" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca da, törende bir konuşma yaparak, hem hükümetin hem de devletin kırsal kalkınma yatırımlarına çok önem verdiğini ifade ederek, çiftçileri Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmaya davet etti. Karaca, "Devletimizin kırsal kalkınma yatırımlarına verdiği önem devam edecek. Bu nedenle çiftçilerimiz biran önce, teşvik ve desteklerden yararlanabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne muhakkak kaydolsunlar" diye konuştu.

Nevşehir Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin de, Nevşehir'de 2008 yılında 18 projeyi bakanlığa gönderdiklerini, 2006 yılından beri orta ölçekli gıda işletmelerinin bakanlık tarafından desteklenmekte olduğunu, hizmete giren Bepa Arpa İşleme ve Depolama Tesisi’nin de bu desteklemelerden biri olduğunu kaydetti.

Daha sonra tesisin açılışı Vali Hacımustafaoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin tarafından birlikte yapıldı. Davetliler, açılışın ardından tesisi gezerek ilgililerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?