3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Para keseleri sosyetenin göz bebeği oldu

Ocak 2005’ten itibaren Yeni Türk Lirası’na (YTL) geçilecek olması, antika para keseleri koleksiyoncularını hareketlendirdi. Özellikle İstanbul sosyetesinin son Osmanlı döneminden kalma kuşam, kadife, dantelli ve boncuklu olarak yapılan keselere büyük ilgi gösterdikleri bildirildi.

Nevşehir Ürgüp’te l965 yılından beri antikacılık yapan Veli Kırcı, uzun bir ayrılık döneminden sonra kuruşlara dönülmesinin, keselere olan ilgiyi fazlasıyla artırdığını söyledi. Kırcı, yaklaşık 40 yıldan beri Nevşehir ve yöresi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ağırlıklı olarak 100-300 yıl öncesine ait kumaş, kadife, dantel ve boncuk kullanılarak yapılan ve zamanında padişahlar tarafından da kullanılan bini aşkın para kesesine sahip olduğunu ifade etti.

Kırcı, koleksiyonunda bulunan para keselerinin özellikle İstanbul sosyetesi tarafından da büyük rağbet gördüğünü kaydederek, 100-500 milyon lira arasında değişen keseleri almak için Ürgüp’e çok sayıda kişinin geldiğini belirtti. Dış görünüşü itibariyle büyük bir zarafet sunan keseleri 39 yıldan beri aralıksız olarak biriktirdiğini dile getiren Kırcı, "Yeni kuruş döneminin başlaması, para keselerine olan talebi ciddi şekilde artırdı. Özellikle büyük kentlerde oturan vatandaşlarımız bizlere yakınlarının yardımıyla ulaşıp koleksiyonumuzu görmek istiyorlar. Bizlerde büyük bir memnuniyetle koleksiyonumuzu tanıtıyoruz. Bugüne kadar 80 civarında para kesesi satışı yaptım. Önümüzdeki günlerde bu talebin daha da artacağına inanıyorum" dedi.

nevşehir
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 10:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?