5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Paşabağları yeşeriyor!

KAPADOKYA'DA 'PAŞABAĞLARI YEŞERİYOR' PROJESİ

Kapadokya bölgesinde turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerden biri olan Paşabağ bölgesinde başlatılan 'Paşabağları Yeşeriyor Projesi' ne öğrenciler büyük destek veriyor. Peribacaları arasında çevre temizliği yapan öğrenciler, bölgede yeni üzüm bağları oluşturarak meyve fidanları dikiyor.

Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci yaptığı açıklamada, Avanos ilçesine bağlı, peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Paşabağ mevkiinde Avanos Kaymakamlığı ve Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre düzenleme çalışmalarına destek vermek amacıyla Nevşehir Valiliği'ne müracaatta bulunduklarını söyledi. Başvurularının kabul edilmesi üzerine okul öğrencilerinin Avanos Kaymakamlığı, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde bölgede ekonomik ömrünü tamamlamış olan üzüm bağlarını sökerek bunların yerine yeni üzüm bağları oluşturmak için çalışma başlattığını ve peribacaları arasına yeni meyve fidanları diktiklerini kaydetti. Ayzı zamanda yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdikleri bölgede çevre temizliği yaptıklarını ifade eden İğdeci, "Amacımız öğrencilerimize çevre bilincini kazandırmak. Öğrencilerimizin bir yandan temiz bir çevre için çalışma yaparken bir yandan da bölgenin daha fazla yeşil alana kavuşması için fidan dikmelerini sağlayarak bu bilinci kazanacaklarına inanıyoruz." dedi.

Okul öğrencileri ise böyle bir proje içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bizim için oldukça zevkli bir çalışma oldu. Buranın eski halini inceledikten sonra uzmanların gözetiminde üzüm bağlarını sökerek yerine yeni fidanlar diktik. Buranın bakımında ve korunmasında da etkin rol almak istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin çevre temizlik ve fidan dikme çalışmalarını yerinde gözlemleyen Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ise, Özel Altınyıldız Koleji yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür etti. Paşabağı mevkiinde büyük bir proje yürütüldüğünü vurgulayan Duman, "Burada Kapadokya için oldukça önemli bir bölge. Burada görüntü kirliliğine neden olan unsurları kaldırarak yeni yeşil alanlar oluşturma hedefindeyiz. Bu projede öğrencilerimizin gönüllü olarak yer alması ise bizleri çok mutlu etti" dedi.

KAPADOKYA'DA 'PAŞABAĞLARI YEŞERİYOR' PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:15:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 15:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?