3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Paskalya'yı Göreme'de kutlayacaklar

Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Göreme'de, turizm sezonunun ilk aylarında yaşanan olumlu gelişme turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, açık hava müzesi, doğa harikası, peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadileri ile birlikte Göreme'nin Kapadokya'nın ve Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

1985 yılında UNESCO tarafından Göreme Milli Parkı adıyla dünya kültürel miras listesine alınan ve bin 500 yatak kapasitesi bulunan beldelerinde her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ağırladıklarını ifade eden Durmaz, "Göreme artık turizmde bir marka haline geldi. Göreme Açık Hava Müzesi ve beldemizdeki kiliseler Kapadokya bölgesine gelen yerli ve tabancı turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezler arasında. Sadece Göreme Açık Hava Müzesi'ni geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın turist gezdi. Bu yıl gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında yapılan olumlu tanıtımlar ile beldemize gelen turist sayısında bir artış bekleniyor. 2008 yılının ilk aylarında rezervasyonlarda ortaya çıkan olumlu tablo bizi ilerisi için ümitlendiriyor" dedi.

Hıristiyanlar ve Musevilerin dini bayramlarından olan Paskalya nedeniyle beldelerindeki pansiyon, otel ve butik otellere yoğun bir ilginin bulunduğunu kaydeden Durmaz, "Şu anda Paskalya tatili için beldemize yoğun bir ilgi var. Yapılan rezervasyonlar ile doluluk oranı şu anda yüzde 70 seviyesine ulaştı. Nisan ayından itibaren doluluk oranlarının daha da artacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Numan ATAK IP: 82.145.255.xxx Tarih : 24.03.2008 09:46:43

Dünyanın her yerinde tanınan, Turkiye ve Kapadokya turizmi için son derece önemli olan Göreme Beldesini muhtarlık yapmaya çalışan bazı devlet büyüklerimizi KINIYORUM!