3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Patates çiftçisi eylemde

Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir’de, tarlalarındaki patatesleri ancak kilosu 10 Kuruş’tan satabilen üreticiler eylem yaptı. 1 litre mazot alabilmek için 50 kg patates satmaları gerektiğini söyleyen üreticiler patatesleri yollara döktü.

Nevşehir’de patates üretiminin yoğun olarak gerçekleştirildiği Derinkuyu ve Acıgöl ilçesine bağlı kasaba ve köylerden gelen yaklaşık 150 çiftçi, patatesin kilosunun 10 Kuruş’a satılmasına tepki göstermek için öğle saatlerinde Hayvan Pazarı önünde toplandı. Buradan yaklaşık 50 araçlık bir konvoyla araçlarının ve traktörlerinin kornalarını çalarak Türk Telekom Meydanı önüne gelen çiftçiler burada basın açıklaması yaptı.

Ellerindeki pankartlarla hükümete tepki gösteren çiftçilerin bir kısmı basın açıklaması sırasında çuvallarla beraberinde getirdikleri patatesleri yola döktü.
Çiftçilerden Muhammet Avcı burada yaptığı açıklamada, elektrik, mazot ve güpre fiyatlarının her yıl artmasına karşın ürettikleri patatesin fiyatının her geçen yıl düştüğünü söyledi. Bir bardak çayın 60 Kuruş’a satıldığı Türkiye’de üreticilerin büyük zahmetlerle ürettikleri patatesin kilosunu ancak 10 Kuruş’a satabildiğini kaydeden Avcı, “Mazotun litre fiyatının 4 TL, sertifikalı tohumun 1 TL olduğu bir dönemde tarlasına patates eken bir çiftçinin patatesinin kilosunu 10 Kuruş’a satması ne kadar doğru. Son zamanlarda bizi arayan sadece avukatlar ve icra memurları. Çiftçiler domino taşı gibi yıkılıyor” dedi.

Basın açıklamasının ardından üreticiler olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 15:41:14
Güncelleme :27 Eylül 2012 Perşembe 17:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cabbar IP: 88.252.93.xxx Tarih : 26.09.2012 20:28:18

Allahın adaleti kesindir. Kimse kusura bakmasın patates üreticisi bunları haketti.