4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Patates fiyatlarında soğuk artış

PATATES FİYATLARINDA SOĞUK ARTIŞ

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz haftalarda depo çıkışı kilogram bazında 35-40 kuruş arasında işlem gören patates, 45 kuruşa yükseldi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç yaptığı açıklamada, patates üreticilerinin fiyat artışına neden olan kesim olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, halen Nevşehir başta olmak üzere Niğde'deki depolarda Türkiye'nin Mayıs ayı başına kadar yetebilecek düzeyde patates stoğunun bulunduğunu belirtti.

Tunç "Bölgemizde yaşanan son don olayları nedeniyle patates fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşandı, ancak geçen hafta içerisinde 35-40 kuruş arasında depo çıkışı olan fiyatlarda birkaç günlük süre içerisinde yaklaşık 5 kuruş oranında bir artış yaşanıyor, ama bu üreticilerin fiyat artışının sağlanması için don olaylarının arkasına sığınılıyor gibi kesinlikle anlaşılmasın, bu artışı yüzde 65 oranında tükenen kışlık patates potansiyelini ele alırsak normal karşılamak gerekir. Gerek Nevşehir ve gerekse Niğde'de tüm ülkemizin Mayıs ayına kadar tüketebileceği düzeyde bir patates stoğuumuz bulunmaktadır"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 12:47:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 12:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.99.xxx Tarih : 28.01.2010 14:35:19

tabikiii havaların soğumasıyla cüziiii bir artış üreticimiziin emeği  zayii olmasın,yinede elleri çamuur misaliii emeğinin karşilığı değiiil??  yıllardır hep aynııı  bir kooperatif kurulmadı, bir patates fabrikası kurulmadııı garibim temiz duygulu üreticimiz hala el emeğiyle birşeyler yapamaya çalışıır  ALLLAH yardımcıları olsunn