3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Patates üreticilerini sevindirdi

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, yazlık patates fiyatlarındaki artışın kış dönemi yapılacak olan patates hasadında üreticilerin yüzünü güldüreceğini söyledi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Nevşehir'in de aralarında bulunduğu ve yazlık patates hasadının yapıldığı Niğde, Afyon, İzmir ve Adana illerinde, patatesin üreticiden çıkış fiyatının 40 YKr’ya ulaştığını ve bununda yıl içerisinde ciddi sıkıntılar yaşayan üreticiler açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de, çiftçilerin küresel ısınma ile birlikte yaşanan kuraklık, TEDAŞ ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarından dolayı bu yıl oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdiğini kaydeden Tuncer Gök, yazlık patates fiyatlarının üreticilerin istediği seviyede olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Gök, "Türkiye'deki gerilmelerin sıkıntıları tabi ki Nevşehir'imizi de etkiledi. Özellikle tarım sektörünün bu sene kuraklıkla savaşması, bu sektörde sıkıntılara neden oldu. Yine bu sene bilindiği üzere patatesle ilgili sıkıntılar söz konusu. Buğday'da, ne yazık ki kuraklıktan dolayı istediğimiz verimi alamadık. Yüzde 40 oranında verim düşüklüğü söz konusu. Burada patateste de aynı sıkıntının yaşanacağının göstergesi. Ancak, olumlu gelişmeler de var. Ödemiş ve Adana yaz patateslerin fiyatlarının yüksek açıklaması sanki Eylül ve Ekim aylarında Nevşehir'e de yansıyacak gözüyle bakıyorum. Ama ne yazık ki rekoltemiz 2008 yılı itibari ile çok düştü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 12:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?