3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Patates üreticisinin yüzü gülüyor

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de, önümüzdeki günlerde yazlık patates hasadına başlayacak olan üreticiler, patates fiyatlarındaki artıştan memnun.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin değişik bölgelerinde gerçekleştirilen yazlık patates hasadının Nevşehir'de temmuz ayı sonundan itibaren gerçekleştirileceğini kaydetti.

Nevşehir'de şu anda 12 bin dönüm tarım arazisinde 55 bin ton yazlık patates hasadının gerçekleştirilmesinin beklendiğini ifade eden Tunç, hasat dönemi öncesinde Ödemiş, Niksar, İnegöl gibi yazlık patates hasadını tamamlayan bölgelerde patatesin kilosunun 1 TL'ye kadar yükselmesinin üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Patatesteki fiyat artışının verim düşüklüğünden kaynaklandığını vurgulayan Tunç, “Son 35 yılın en fazla yağışını bu yıl aldık. Yağışlar tabi ki kuraklık yaşadığımız bu dönemde bizleri fazlasıyla memnun etti. Bunun yanında ise toprak altındaki patatese ciddi zararlar verdi. Aşırı yağışlardan dolayı çoğu bölgelerdeki patates tarlalarında verim düşüklüğü yaşandı. Bu sebeple de patates fiyatlarında bir artış söz konusu. Fiyatlar bu şekilde devam ederse uzun zaman sonra ilk kez patates üreticisi maliyetinin üzerinde bir satış yapabilecek” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.112.xxx Tarih : 7.07.2009 19:56:27

yinede çiftçimizin eli çamur karnı aç.....çünki elk parasını  karşilayacak durumda değil.......?