3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Pazardaki tartışmaya Vali çözümü

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, pazar esnafının semt pazarında kurduğu tezgahlar için belediyenin aldığı işgaliye ücretini artırması sonucu yaşanan gerginlik, Vali Osman Aydın'ın araya girmesiyle son buldu.

Avanos Belediyesi'nin, ilçede her hafta cuma günleri kurulan semt pazarında tuhafiye ve konfeksiyon ürünleri satan pazar esnafı tarafından ödenen işgaliye ücretini artırmak istemesi, pazarcılar ile belediyeyi karşı karşıya getirdi. Belediyenin aldığı bu karara tepki gösteren pazarcılar, hep birlikte Avanos Belediyesi'ne yürüdü.

Burada bir süre oturma eylemi yaparak Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ile görüşmek isteyen esnaf, bu taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine alkışlarla belediyeyi protesto etti.

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten pazarcı esnafı, "Belediye bizlerden aldığı işgaliye ücretlerini artırarak tezgahlarımızın yerlerini ihale ile kiraya çıkarmak istiyor. Biz zaten makul bir ücret ödeyerek tezgahlarımızı kuruyor ve buradan cüzi miktarlarda para kazanıyoruz. Böyle bir uygulama karşısında bizim ticaretimizi sürdürmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Uzun süre beklemelerine karşın Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ile görüşemeyen pazarcılar, daha sonra polis nezaretinde olaysız bir şekilde belediye başkanlığı önünden ayrıldı.

Daha sonra seslerini duyurmak için otobüslerle Nevşehir'e gelen pazarcılar, valiliğin önünde toplandı. Vali Osman Aydın ile görüşmek istediklerini yetkililere bildiren pazarcılar, daha sonra aralarından bir temsilci seçti. Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ve pazarcılar Vali Aydın'ın makamında bir araya gelirken, uzun süren görüşmenin ardından sorun çözüldü.

Avanos Belediyesi'nin tezgahların kurumu için herhangi bir ihale yapmayacağı ve pazarcılardan işgaliye parası almaya devam edeceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 16:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?