5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Performanslarıyla büyülüyorlar

MİNİK İKİZLER, İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR

Nevşehir'de, 4 yaşında okuma ve yazmayı öğrenen Yiğit ve Cesur adlı tek yumurta ikizleri, dünya klasiklerini ve Kur'an-ı Kerim'i okuyabiliyor. İngilizce'de basit cümleler kurabilen ikizlerin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere biliyor olması, yakınları ve görenler tarafından takdir topluyor.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji Anaokulu'na giden 6 yaşındaki tek yumurta ikizleri Yiğit ve Cesur Akün kardeşler, yüksek zeka düzeyleriyle 15 kişilik sınıfta dikkat çekiyor. Tamamen kendi çabaları ile 4 yaşında okuma yazma öğrenen ikizler, eczacı olan babaları Mehmet Emrah ve diş doktoru anneleri İlkay Akün'ün ilgisi ile önce hikaye kitapları okumaya başladı. Daha sonra elif cüzü okumayı öğrenen dahi ikizler, aynı zamanda dünya klasiklerine merak sardı. Minik dahiler, akşamları akranları gibi televizyon

izleyip oyuncakları ile oynamak yerine klasik müzik eşliğinde kitap okumayı tercih ediyor. 6 yaşında başladıkları anaokulunda kısa zamanda sivrilen kardeşler, aynı sınıfta bulunan arkadaşlarına öğretmen edasıyla harfleri, cümleleri öğretmeye çalışıyor.

Özel Kardelen Koleji Ana Sınıfı Öğretmeni Esra Özgönen ise, 8 yıllık öğretmenlik hayatında ilk kez Yiğit ve Cesur kardeşler gibi IQ düzeyi çok yüksek, okumaya meraklı çocuklar tanıdığını ifade etti. İkizlerin yeni şeyler öğrenmeye çok meraklı olduğunu belirten Özgönen, "İkizlerden Yiğit bir okuduğunu hemen ezberleme gibi müthiş bir zekaya sahip. Özellikle Dostoyevski'nin kitaplarını okumayı seviyorlar. Kitaplarını yanlarında gezdiriyorlar. Arkadaşları teneffüslerde oyun oynarlarken onlar kitap okumayı

tercih ediyor. Bilmedikleri bir şey gördüklerinde veya anlayamadıkları bir konu olduğunda öğrenene kadar çaba gösteriyorlar. İkisi de müthiş çocuklar" şeklinde konuştu.

MİNİK İKİZLER, İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR
MİNİK İKİZLER, İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 09:22:00
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 13:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?