4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Peri Bacaları tütecek

Nevşehir AVanos'taki peribacalarının bulunduğu SİT alanı Zelve Vadisi'ne, bakanlığın betonarme bina yapmasının ne derece doğru olduğu sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Konuyu yakından takip ediyorum. Koruma Kurulu kararına bir aykırılık varsa, oradaki çalışmaları durdururum" dedi.

Buraya yapılmak istenen bir karşılama merkezinin peribacalarına çok yakın olmadığını belirten Bakan Günay, "Yerel esnafın abarttığı bir gelişme. Peribacalarının yanına, içine, dibine, 100 metre yanına kimse böyle bir şey yapamaz. Türkiye'nin tarihsel ve doğal zenginliğine karşı bilerek bizden herhangi bir eksiklik, yanlışlık, saldırı olmaz" diye konuştu.

Bakan Günay, toplantının ardından gazetecilerin Kapadokya'da yürütülen inşaatla ilgili sorularını şöyle yanıtladı: "Buralarda attığımız her adım Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu denetiminden geçiyor. Kurul kararı çerçevesinde orada içinde ihtiyaç, bilgilendirme ve kitap satış merkezlerinin olduğu bir karşılama merkezi yapılıyor." Günay, yürütülen çalışmanın Kurul onayından geçtiğini belirterek, "Karkas yapı, daha sonra yerel taşlarla örülecek, son derece estetik bir düzenleme yapılıyor. Ne yazık ki yaptığımız iyi girişimlerin direnişlerle karşılaşıldığı biliniyor" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.103.xxx Tarih : 17.09.2009 18:42:40

sn.Bakan  yerel esnafta insan  O insanları küçük göremez aşağılayamaz oo insanlarda sizlere gönül verdi   OY verdi  yapılan inşaat daha zamanla  yenilerinin ((  SİT  ALANINDA  ))  Yapılmasına örnek olacak !  vatandaş çoğu  yanlış yapı adı altında  çok cezalar aldı  ?  suç  sit alanında yapı yapmak adı altında aslında yapılan  bina  küçük  VİLAYETTEN  görülür şekilde çok katlı yüksek olsa daha güzel olurdu ? oradaki mahalli idare söz sahibiyse  HALK,ESNAF  söz sahibidir!!!!!  insanların duygu ve düşüncelerini aşağılamanın hiç anlamı yook? onlarında düşünceleri göz ardı edilmemelidir!!!!