3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Peribacaları arasında golf

Kapadokya'da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Cross Golf Cappadocia Turnuvası, renkli görüntülerle başladı.

İndigo Turizm tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve katılımcılara doğa harikası peribacaları arasında golf oynama imkanı sunan Cross Golf Cappadocia Turnuvası'nın ikincisi, sabah saatlerinde Uçhisar beldesinde bulunan Beyaz Vadi'de başladı. Turnuvada, çoğunluğu Türkiye'de yaşayan ve çalışan yabancı ülke vatandaşları ve büyük elçilik görevlileri olmak üzere, 30'a yakın amatör golfçu yarışacak.

Burada bir açıklama yapan İndigo Turizm'in sahibi Ömer Tosun, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı üst düzey yetkilileri olmak üzere, yerli ve yabancı üst düzey bürokratlar, işadamları, seçkin turizmciler ve golf tutkunlarının turnuvada yer aldığını söyledi. Dünyanın en prestijli golf kanallarından olan Golf Channel'in turnuvanın tamamını ve aktivitelerin çekimlerini gerçekleştireceğini ifade eden Tosun, çekimlerin Latin Amerika başta olmak üzere birçok dünya ülkesinde yayınlanacağını belirtti.

Kapadokya bölgesinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak olan turnuvanın Gutsa, Museum Otel ve Taşkonaklar'ın sponsorluğunda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Tosun, "Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Cross Golf Cappadocia Turnuvası'nda, dünyada çığ gibi büyüyen Responsible Luxury Tourism (Çevreye Saygılı Lüks Turizm) konsepti önemle vurgulanacak.

Doğaya en üst düzeyde saygılı yaklaşmayı benimserken, aynı zamanda lüks seyahat düşkünlerine hitap eden 'cross golf' ile Kapadokya, dünya üzerinde UNESCO tarafından tanınmış doğal parklar içerisinde golf oynanabilen ilk ve tek bölgedir. Bir Indigo Turizm projesi olan 'cross golf'te, klasik golfün çevreciler tarafından en çok eleştirilen yanı olan aşırı su tüketimine sebep olmaksızın bu sporun çok daha keyifli bir şekilde yorumlanması söz konusu. En temel farklılığı çukur yerine net (ağ) kullanılması olan Cross Golf'te birçok çevreci kural dikkat çekiyor. Oyun güzergahında bulunan en küçük çöplerin dahi oyuncular tarafından toplanması zorunluluğu bunlardan sadece biri. Pembe t-shirtleri ve farklı şapkası ile kendine has bir giyim tarzı olan Cross Golf'ün bu konudaki sloganı ise 'Dress pink, think green' yani, 'Pembe giy, yeşil düşün" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?