5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Peribacaları büyüledi

AĞRI'LI ÖĞRENCİLER PERİBACALARINI GEZDİ

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Nevşehir'e gelen Ağrı'lı 200 öğrenci, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Ağrı'lı 200 öğrenci Nevşehir'e geldi.

5 günlük Nevşehir programlarının ilk gününde Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen öğrenciler, peribacalarına hayran kaldı.

Kendilerine rehberlik yapan Nevşehirli öğretmenlerden bölgenin tarihi ve çoğrafik özellikleri hakkında bilgi alan öğrenciler, açık hava müzesi içerisinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ağrı'lı öğrenciler ile birlikte Nevşehir'e gelen Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Fırat Kaya, daha önce Kapadokya'nın ismini televizyon ve gazetelerden öğrenen öğrencilerin, peribacalarını yakından görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kaya, "Nevşehir'e geldiğimiz ilk andan itibaren Nevşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü bizi çok sıcak bir ilgiyle karşıladı. Onların ev sahipliğinde öğrencilerimiz Türkiye'nin bu önemli turizm merkezini doyasıya gezme fırsatı buldular. Bir çoğu hayatlarında ilk kez Ağrı dışına çıkan öğrencilerimiz için bu gezi çok anlamlı." dedi.

AĞRI'LI ÖĞRENCİLER PERİBACALARINI GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 10:56:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 10:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?