5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Peribacaları çöküyor mu?

Nevşehir'in peribacalarıyla ünlü Göreme beldesinde bir peribacasından kopan kaya parçaları 2 binada maddi hasara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, Aydınlı Mahallesi Çakmaklı Sokak'taki bir butik otelin yanında bulunan peribacası çöktü.

Peribacasından kopan kaya parçalarının bir kısmı butik otelin deposunun üzerine düşerken, bazı parçaları da karşısında bulunan binanın duvarının çökmesine neden oldu.

Olayın meydana geldiği sokakta oturan Fatih Doğan, göçük sırası nda çok büyük bir gürültü çıktığını ifade ederek, "Bir anda deprem oldu ğunu düşündük. Çok büyük bir gürültü meydana geldi.

Dışarı çıktığımda sokak tamamen tozla kaplıydı. Çok tedirgin olduk. Toz bulutu aralandığında peribacasının büyü k bir kısmının düştüğünü ve iki binada hasar olduğunu gördüm. Olay sırasında sokakta kimsenin olmaması büyük bir şans. Bu peribacasında zaten büyük çatlaklar vardı. Biz çökme olacağını tahmin ediyorduk" diye konuştu.

Bu arada, peribacasından kopan parçaların sokaktaki telefon kablolarını koparması nedeniyle bazı binaların telefonları kesildi. Öte yandan, söz konusu peribacasının çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle 4 yıl önce riskli ilan edildiği, yağmur ve rüzgarın da etkisiyle çökmenin meydana geldiği öğrenildi.

Göreme Belediyesi'nin olayı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Nevşehir Müze Müdürlüğüne bildirdiği, peribacasında teknik inceleme yapılacağı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 21:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?