3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Peribacası içinde yemek keyfi

Kapadokya'da daha önce manastır olarak kullanılan 1200 yıllık bir peribacası içerisinde turistlere geleneksel Türk mutfağı tanıtılıyor.

Nevşehir'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Göreme beldesinde bulunan Hanodası Restoran, bilinen restoranların dışında 7 katlı bir peribacası içerisinde hizmet veriyor. Bölgenin tek peribacası içerisinde yer alan restorandı olan Hanodası'nda, yerli ve yabancı turistlere geleneksel Türk mutfağından örnekler sunuluyor.

Restoran sahibi Kenan Yücel, içinden hizmet verdikleri peribacasının 1200 yıllık bir manastır olduğunu belirtti. 7 katlı peribacasının içerisinde yemekhane, şapel, yatakhane ve güvercinlik bölümlerinin bulunduğunu belirten Yücel, mimari özelliği ile işletmelerinin dünyada bir başka örneğinin bulunmadığını söyledi.

Doğa harikası bir peribacası içerisinde turistlere yemek zevkini tattırdıklarını ifade eden Kenan Yücel, "Burası 3 yıldır hizmet veriyor. İlk açıldığı günden itibaren, özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisinin çekiyor. Tarihi dokuyu korumak için büyük gayret sarf ettiğimiz işletmede, turistlere geleneksel Türk mutfağını tanıtıyoruz. Bu kapsamda mönümüzde tandırda çömlek fasulyesi, gözleme, çömlek kebabı, dolma mantı gibi yemekler bulunuyor. Yabancı turistler içerisinde Uzakdoğulu turistler çömlek kebabını, Avrupalılar ise özellikle dolma mantıyı çok seviyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?