3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Pippa için özür heykeli yaptı

Türk heykeltıraş Metin Aker, barış için İtalya'dan yola çıkıp Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa'nın katil zanlısı için heykel yaptı.

Yaptığı heykeli cezaevine gönderecek olan Aker, İtalya halkından başı bel kısmında olan heykel ile Türkiye adına özür dilemeyi düşünüyor.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 30 yılı aşkın süredir seramik ve taş üzerine rölyef çalışmaları yapan Metin Aker (50), dünya barışına katkı sağlamak için gelinliği ile Filistin'e gitmek üzere İtalya'nın Milano şehrinden yola çıkan ancak Türkiye'de kaybolmasının ardından Gebze'de cesedi bulunan Pippa Bacca lakaplı İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun katil zanlısını temsil eden bir heykel yaptı.

Televizyondan Pippa'nın ölüm haberini duyduğunda büyük üzüntü duyduğunu belirten Metin Aker, baş kısmını beline yaptığı heykel ile dünyaya bir mesaj vermek istediğini söyledi. Aker, "Bu heykel ile ben 'Biz bu değiliz' mesajını vermek istedim ancak içimizden böyle şahıslarda çıkıyor işte. Bu gibi insanların beyni kafasında değil başka yerlerde çalışıyor ve sürekli orayla düşünüyor. O nedenle böyle ahlaksızca, terbiyesizce ve ülkemizin yüz karası olacak şekilde işler yapıyorlar. Onları temsilen ben bu heykeli yaptım. Bu heykelin başı yok, o işi yapan insanların da başı yok zaten" dedi.

Maket üzerine deriden yaptığı heykeli öldürülen sanatçı için ülkesi İtalya'da bir anıt yapılması durumunda buraya göndermek istediğini ifade eden Metin Aker, böyle bir gelişme olmaması durumunda ise heykeli katil zanlısı M.K.'ın kaldığı cezaevine göndereceğini açıkladı. Aker, "O kardeşimizin ölümü nedeniyle içimiz parçalandı. Ben bu heykeli cezaevine göndereyim ve bunu yapan ahlaksız kişinin yanında dursun diye düşünüyorum. Bu heykel devamlı olarak kendisine nasıl biri olduğunu hatırlatsın" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 13:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?