4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Piyasadaki durgunluk kredilere yansıdı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısında son yıllara göre büyük bir düşüş yaşandığını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kemal Ay, kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısında yılın ilk 5 ayında ciddi oranda düşüş yaşandığını belirtti.

Bu yılın ilk 5 ayında 185 esnaf ve sanatkara 2 milyon 900 bin YTL kredi kullandırdıklarını da sözlerine ekleyen Kemal Ay, "5 aylık bir zaman diliminde kullandırdığımız bu kredi, yüksek gibi görünse de bizler için çok düşük. Geçtiğimiz yıllarda aynı dönemde bu rakamın 3 misline ulaşıyorduk" dedi.

Kemal Ay, esnaf ve sanatkarların kredi kullanmalarında yaşanan düşüşün başlıca nedeninin ise ekonomik belirsizlik olduğunu ifade etti. Yaklaşık yüzde 13 seviyesinde olan faiz oranlarıyla bankalardan daha cazip bir konumda olduklarını kaydeden Ay, “Piyasalarda yaşanan durgunluk ve belirsizlik, esnaf ve sanatkarı kredi kullanma konusunda tereddütte bırakıyor. Umarız kısa sürede bu sorun aşılır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?