4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Polis Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında karma sergi açıldı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan karma mermer işlemelerinden hat ve ebru eserlerine, resimden fotoğrafa, el sanatlarından tarihi kapı zillerine, folklorik bebeklere kadar çok sayıda eser sergilendi.

Kapadokya Kültür Merkezi'nde açılan ve açılışını Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'nun, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın ile birlikte yaptığı sergiyi Vali Hacımustafaoğlu'nun eşi Nebahat Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcıları Ruhi Paker, Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş ile davetliler gezdi.

Açılışta konuşan Vali Hacımustafaoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın Türkiye'nin en eski, en köklü kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Türk Polis Teşkilatı’nın zaman içinde görevini bugüne kadar en iyi yapmış kuruluşların başında gelmekte olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'in bugün emniyet ve asayiş hizmetleri yönünden mükemmel denilebilecek bir düzeyde olduğunu kaydetti.

Emniyet Müdürü Gurulkan ise, sanat ve sanatçılara yeterince ilgi gösterilmemesinden yakınarak, sanat ve sanatçıya değer verilmesi ve Nevşehir'deki sanatçıların tanıtılması ve tanınması amacıyla böyle bir sergiyi organize ettiklerini ifade etti.

Serginin hafta boyunca açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:53:29
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?