3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Polisten fuhuş baskını

Nevşehir'in Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen takviye kuvvetle birlikte düzenlediği fuhuş operasyonunda 13 kişi tutuklandı.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 7 aydan beri sürdürdükleri teknik izleme ve takipleri sonucunda ilçede bulunan 4 otelde hayat kadınlarının fuhuş yaptıklarını tespit etti. Fuhuş yapan yerli ve yabancı uyruklu hayat kadınları, bu kadınlara aracılık ve fuhşa yer temin eden otel sahipleri ile hayat kadınlarının kullandığı ticari taksilerin tüm faaliyetleri kayıt altına alındı. Sonrasında Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce 4 otele eş zamanlı baskın yapıldı. Bu baskında görevli polis memurları ile seri numaraları önceden alınmış parayla fuhuş pazarlığı yapan hayat kadınları otellerde suçüstü yakalandı. Operasyona Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen takviye kuvvetle beraber 110 polis katıldı.

Operasyonda 19'i bayan 27'si erkek olmak üzere toplam 46 kişi gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Müdürlüğe getirilen şahıslardan; 9'u bayan, 6'sı erkek toplam 15 kişi ifadeleri alındıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünden salıverildi. Fuhuş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 2 bayan da işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edildi. Otellerde ve evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız 1 adet CZ-75 Marka tabanca, tabancaya ait 14 Adet Fişek, 2 gr esrar maddesi ve 9 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

10'u bayan olmak üzere toplam 31 şüpheli 4 gün boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıp ifadeleri alındıktan sonra Ürgüp Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Savcılık sorgusuna müteakip 2'si bayan 9 şüpheli serbest bırakıldı. 8'i bayan 22 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucunda örgütlü bir şekilde fuhşa aracılık, fuhşa yer temin etme, fuhşun yolunu kolaylaştırma ve fuhşa teşvik suçlarından biri yabancı uyruklu olmak üzere 3 hayat kadını G.A(34), G.Ç(26), S.K(29), 2'si taksici M.G(35), Z.Ö(49) 8'i otel işletmecisi D.T(41), H.A(33), S.U(29), A.K(35), F.D(34), İ.Y(27), İ.D(27), M.Ç(50) olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı.

Gözaltına alınan yerli ve yabancı 19 bayanın zührevi hastalıklar yönünden doktor raporları alındı. Yapılan muayene sonucu bir bayanda hepatit, bir bayanda ise AIDS hastalığına rastlandı. Polis ekipleri, özellikle AIDS virüsü taşıyan hayat kadını ile birlikte olan erkeklerin tespit çalışmasına devam ediyor. Emniyet yetkilileri son zamanlarda Ürgüp'te hayat kadınları ile birlikte olan erkeklerin en yakın sağlık kurumuna giderek test yaptırmalarını tavsiye etti. Ayrıca fuhşa yer temin eden otellerle ilgili Ürgüp Kaymakamlığı'nca gerekli yasal işlemler de başlatıldı.

CHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe 17:51:56
Güncelleme :25 Haziran 2013 Salı 15:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?