3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Polisten nefes kesen tatbikat

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tatbikat, gerçeği aratmadı.


Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bölge Trafik Müdürlüğü bahçesinde yaptığı tatbikat, nefesleri kesti. Emniyet Genel Müdürlüğü eğitimcileri tarafından tatbikat öncesi polis memurlarına, toplumsal olaylara müdahale ve gözaltı yöntemleri, gaz mühimmatlarının kullanılması, teknik ve taktikler konularında bir hafta boyunca teorik ve pratik eğitim verildi.

Eğitimin ardından 33 polis, verilen teorik derslerin tatbikatını yaptı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 33 polis memuru, tatbikatı başarılı bir şekilde tatbik etti.
Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakkı Seçilmiş ve Emniyet Genel Müdürlüğü eğiticilerinin nezaretinde yapılan tatbikatta, senaryo gereği bir grup polis memuru gösterici kılığına girdi. Bir grup polis, taş ve molotof kokteyli atan grubu çembere alıp tek tek gözaltına alırken, bir grup polis ise gösterici grup tarafından atılan molotof kokteylleri söndürmeye çalıştı. Senaryo gereği göstericilerin polis aracına alındığı tatbikatta, polis ise gaz mühimmatlarını kullanma teknik ve taktiklerini test etti.

Tatbikat yaklaşık yarım saat sürdü.
Tatbikatı başarıyla uygulayan polisleri ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakkı Seçilmiş'i kutlayan İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, tatbikatı değerlendirdi. Gurulkan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline bir hafta boyunca eğiticiler tarafından gerek teorik gerekse uygulamalı olarak sıkı bir eğitim verildiğini anımsattı. Gurulkan, "Nevşehir polisi her türlü olası toplumsal olaylar karşısında nasıl hareket edeceğini iyi bilmektedir.

Yapılan tatbikat bunu bir kez daha ispat emiştir. Halkın can ve mal güvenliğini, gecesini gündüzüne katarak sağlayan polisimiz, her zaman halkımız için görev başındadır, her zaman toplumsal, yasa dışı olaylara karşı hazır durumdadır. Halkımızın huzur ve refahı için polisimiz elinden geleni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz gösteri, yürüyüş, eylemlere müdahale, kanunsuz gösteri yapmak isteyenlere nasıl davranacağını, gözaltıların nasıl yapılacağını, toplum psikolojisi konularında eğitim alıp, aldığı eğitiminin uygulamasını da bu tatbikatta başarı ile yapmıştır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 20:22:28
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 12:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?