4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Polisten sahte para uyarısı

POLİSTEN VATANDAŞLARA SAHTE PARA UYARISI

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında satış yapan besicileri ve kurban alıcılarını sahte para konusunda uyardı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ,sahte paraları piyasaya sürebilmek için uygun ortamlar arayan kalpazanların işini kolaylaştıran mekanlardan birinin de kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlar olduğunu bildirdi. Kurban pazarlarının sahte paralar için cazip mekanlar haline gelmesini önlemek isteyen güvenlik güçleri, pazar yerlerinde vatandaşlara bastırdığı el ilanlarını dağıtarak sahte para konusunda bilgilendirdi. Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara dağıtılan el ilanlarında, kurban pazarlarında sahte para olaylarına karşı alabilecekleri tedbirleri şöyle özetliyorlar:

"Mümkün olduğu kadar, Türk lirası ile alışveriş yapılmalı, döviz tercih edilmemelidir. Kurbanlık alışverişi sırasında yüklü miktardaki paraları hiç pazarlık etmeden, ısrarcı olmadan verebilen kişilere şüpheci yaklaşılmalıdır. Sahte olmasından şüphelenilen paralar, gerçek olduğundan emin olunan diğer paralar ile karşılaştırılmalı, paralar üzerindeki emniyet şeridi, kabartma baskı ve filigran gibi güvenlik önlemleri dikkatlice incelenmelidir. Sahte para verdiği anlaşılan kişilere, sahte banknotlar kesinlikle iade edilmemeli, hemen güvenlik güçlerine bilgi verilmelidir. Sahte para veren kişilerle ilgili eşkal bilgileri, kimlik bilgileri veya araç bilgileri güvenlik güçlerine bildirilmelidir."

POLİSTEN VATANDAŞLARA SAHTE PARA UYARISI
POLİSTEN VATANDAŞLARA SAHTE PARA UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 12:55:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?