4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Polonyalı gezgin Nevşehir'e ulaştı

Dünyayı yürüyerek dolaşan Polonyalı Anderej Makowski (60) Nevşehir'e geldi. Eşinin vasiyeti üzerine dünya turuna çıkan Polonyalı gezginin hedefi Hindistan'a ulaşmak.

Polonya'nın Browama kentinden 7 Kasım 2007 tarihinde yürüyerek yola çıkan 2 çocuk babası 60 yaşındaki emekli polis müfettişi Anderej Makowski, 2 yıl sürecek olan dünya turunun Türkiye ayağında Nevşehir'e ulaştı.

Dünya turuna çıkmayı yıllar önce eşi ile birlikte karar verdiklerini ancak 8 yıl önce eşinin öldüğünü belirten Anderej Makowski, eşinin vasiyetini yerine getirmek için bu tura tek başına çıkmaya karar verdiğini söyledi.

Sırtındaki 25 kilogram ağırlığındaki çantası ile bu güne kadar 11 bin kilometre yok kat ettiğini belirten Makowski, "Bu dünya turunu eşimle birlikte gerçekleştirmek için planlamıştık. Dünyayı gezerek çektiğimiz fotoğraf ve görüntüler ile farklı ülkelerin kültürel ve sosyal yaşamlarını çocuklar yararına satılacak bir kitapta toplayacaktık. Eşimin vasiyetini yerine getirmek için 2 yıl sürecek dünya turu için yola çıktım" dedi.
Nevşehir'e gelen ve belediyeye ait Şehitler Parkı'nı gezen Anderej Makowski, bol bol fotoğraf çekerek gezdiği yerler hakkında bilgi aldı.

Gezdiği ülkeler arasında en çok Türkiye'yi ve Türk insanlarını sevdiğini belirten Makowski, Türk insanlarının kendisine çok sıcak davrandıklarını ve sürekli yardım ettiklerini söyledi. Dünya turunu tamamladığında çıkartacağı kitabında Türkiye'den ve insanlarından övgüyle bahsedeceğini ifade eden Anderej Makowski, gezisi süresince az da olsa Türkçe öğrendiğini söyledi.

Türkiye'nin ardından İran ve Pakistan'a geçecek olan Polonyalı Anderej Makowski, dünya turunu Hindistan'da tamamlayacak ve toplam 70 bin kilometre yol kat etmiş olacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?