6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Proje döngüsü yönetimi eğitimi bitti

Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi sona erdi. Eğitimde başarılı olanlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.
 
Kadınların ve kız çocuklarının haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik olarak Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında Nevşehir'de yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi'ne katılarak başarı gösteren kursiyer bayanlara düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.
 
Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Nevşehir Sağlık Yüksek Okulunda 16 Eylül tarihinde başlayan Proje Döngüsü eğitimine katılan bayanlara sertifika dağıtımı töreninde konuşan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kadınların sosyal yönlerden geliştirilmesine yönelik projelerin ortaya çıkartılması açısından bu ve buna benzer eğitim çalışmalarının oldukça önem kazandığını söyledi.
 
Gelişmiş ülkelerde kadın erkek arasındaki fırsat eşitliğinin yanı sıra, sosyal alanlarda elde ettiği kazançların önemli düzeyde olmasına karşın, kamu hizmetlerinde kadının payının ülkemizde de önemli bir orana ulaştığını vurgulayan Vali Hacımustafaoğlu, Türkiye'de özellikle kamu yönetiminde kadının payının her geçen yıl arttığını dile getirdi.
 
Vali Hacımustafaoğlu, "Sadece Nevşehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadınlar yüzde 40 lar ve Sağlık Müdürlüğü bünyesinde de yüzde 45'lere varan oranlarda görev aldıkları bilinmektedir. Kadınlarımızın her alanda etkin görev ve sorumluluklar yüklenilmesinin de gerektiğine yürekten inanıyorum" dedi.
 
Törende daha sonda Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu eşi Nebahat Hacımustafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur, Nevşehir Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Nimet Karataş ve Birleşmiş Milletler yetkilileri, Proje Döngüsü eğitimine katılan 15 bayana başarı sertifikasını verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?