4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Proje ihalesi 10 Mart'ta

Nevşehir'in en önemli projelerinden biri olan Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 3. ve son etabının 10 Mart 2009 tarihinde ihale edileceği belirtildi.

Nevşehir Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile gerçekleştirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta 704 konutun yanı sıra, ticaret merkezi, cami, sağlık ocağı ve 32 derslikli ilköğretim okulunun yapımı büyük bir hız içerisinde devam ediyor.

976 konutun yanı sıra caminin yapılacağı Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabının 7 Ocak 2009 tarihinde yine TOKİ tarafından ihale edileceği daha önce TOKİ tarafından açıklandığı kaydedildi. TOKİ ile Nevşehir Belediyesi işbirliği ile ortaya konulacak projenin 3. etabının ise 10 Mart 2009 tarihinde 920 konut, polis karakolu ve kreşin yapımını kapsayacak şekilde, Ankara'da TOKİ merkezinde saat 10.00'da ihale edileceği açıklandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in planlı büyüme ve çağdaş şehir imajının ortaya konulmasında vazgeçilmez bir önem taşıyan yüzyılın projesinin, Nevşehir'e oldukça farklı bir görüntü kazandıracağını söyledi. Ünver, bu projenin en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesine büyük katkılar sağlayan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyelerine, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a ve Nevşehir'e kazandırılacak bir esere destek ve yardımlarını esirgemeyen Nevşehir milletvekillerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?