4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Rehberler Günü karanfillerle kutlandı

Kapadokya Rehberler Derneği (KARED) tarafından, Göreme Açıkhava Müzesi'nde yerli ve yabancı turistlere karanfil dağıtıldı.

21 Şubat Dünya Rehberler Günü, Kapadokya'da görev yapan profesyonel turist rehberlerini tek çatı altında toplayan KARED tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gün dolayısıyla KARED Başkanı Murat Dinç ve beraberindeki dernek yöneticileri tarafından, Kapadokya'da turistlerin en çok ziyaret ettikleri merkezlerin başında gelen Göreme Açıkhava Müzesi'nde rehberler ve turistlere karanfil dağıtıldı.

KARED Başkanı Murat Dinç, 1990 senesinden beri dünyada, 1998 yılından bu yana da Türkiye'de, 21 Şubat tarihinin 'Rehberler Günü' olarak kutlandığını söyledi.Türkiye'nin turizmde en önemli tanıtım elçileri olan rehberlerin yıllardan bu yana çeşitli sıkıntılar içerisinde görevlerini yapmaya çalıştığını belirten Murat Dinç, "Mesleğimiz ne yazık ki halen kanuni olarak bir meslek sınıfında değil. Bu konuyla ilgili TBMM'de bulunan yasa tasarısının bir an önce görüşülmesini, Turist Rehberliği'nin kanuni olarak bir meslek olarak görülmesini istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 13:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?