3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Rekortmenlere ödül

Nevşehir'de 23'üncü Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 2010 yılı kazançlarından dolayı 2011 yılında en yüksek vergi ödeyen kişi ve kurumlar, düzenlenen tören ile ödüllendirildi.

Nevşehir'de Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin ödüllendirilmesi için, İl Defterdarlığı tarafından düzenlenen program Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Programa Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jan.Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, Vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri ile sıralamaya giren vergi mükellefleri katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Defterdar Vekili Ali Göde, Nevşehir'de vergilerini düzenli olarak ödeyen mükelleflere teşekkür etti. Verginin anayasal bir görev olduğunu ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, vatandaşların vergi ödeme bilinç ve alışkanlıklarının gelişmesine yardımcı olmak, vergi idaresi ile mükellefler arasındaki sağlıklı bir zeminde buluşturabilmek ve toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla her yıl Vergi Haftası etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Göde, "Ülkemizin kalkınması ve istikrarlı bir büyüme sürecine girebilmesi için vergilerin düzenli bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Bunun için toplumun bütün kesimlerine vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlarını kazandırıp, vergi ödemenin anayasal bir görev olduğunun daha küçük yaşlarda öğretilmesi büyük önem arz etmektedir. Devletimizin hızla artan sosyal ve ekonomik görevlerine paralel olarak kamu harcamalarının arttığı günümüzde bütçe gelirlerinin sağlam kaynaklardan karşılanması, toplumdaki gelir dağılımının dengeli olması, gereksiz tüketimlerden kaçınılması, tasarrufun artması ve harcamaların doğru yerlere yapılması vergilendirme açısından büyük önem arz etmektedir." dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök de, Türkiye'nin son yıllarda hızla büyümesini sürdürdüğünü ve bunda özel sektörün büyük payının olduğunu vurgulayarak, özel sektörün ödediği vergilerle devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini kaydetti.

Gök, "Nevşehir ile birlikte Türkiye son yıllarda çok hızlı büyümekte. Sene başındaki rakamlara bakıldığı zaman; Türkiye'nin ihracatı 106 Milyar Doları geçmiş ve bunun yüzde 94'ünü de özel sektör gerçekleştirmiş. Cumhuriyet tarihinde rekor dediğimiz ihracat ile özel sektörün önemini bir kez daha gördük.Türkiye'yi artık hem ihracatta hem de vergide özel sektör taşımakta. Özel sektörün önünü açmak, ondan pay almak tabi ki vergi ile mümkün. Tabana yayılmış, tabana yayılmış ve sadeleştirilmiş bir vergi statüsü altında çalışmak tabi ki özel sektörü mutlu edecektir. Nevşehir'de de son yıllarda ciddi oranda yüksek vergi ödeyen işletmelerimiz oluştu. Özellikle son yıllarda özel organize sanayi bölgemizdeki işletmelerin oluşmasıyla Nevşehir'deki vergi gelirleri arttı." diye konuştu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise konuşmasında, Nevşehir'deki Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerini kutlayarak tüm mükelleflere bol kazançlı bir 2012 yılı diledi. Vali Savaş, "Vergi ile ilgili değerlendirmeler yapılırken hep kişilerin, her bir bireyin, ticari işletmenin devlete karşı yükümlüğü gibi addedilir. Aslında devlet ile millet bir madalyanın iki yüzü, bir bedende yaşayan ruh gibi, birbirinden ayrılamaz. Bunu artık daha iyi kavramaya başladık. Devlete vergi yükümlülüğünü getirmek suretiyle biz milletin daha sağlıklı kamu hizmeti almasını, daha sağlıklı bir çevrede yaşamasını, daha sağlıklı eğitim almasını sağlıyoruz. Dolayısıyla devlete yükümlülük bir yönüyle de millete karşılık yükümlülük. Zaten modern toplumlarda devlet, kamu hizmetini götürmek için bunun finansmanını da en iyi şekilde gerçekleştiren ve adil şekilde uygulayan devlet demek." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından düzenlenen plaket töreninde, yangın söndürme tüpü imalatında faaliyet gösteren ve tahakkuk eden 489 bin 238 TL vergi ile Kurumlar Vergisinde Nevşehir rekortmeni olan Çevrükler İş Makineleri Ltd.Şirketi, 373 bin 11 TL vergi ile 2. olan İnci Otel İşletmeciliği, 289 bin 929 TL vergi ile 3. olan Doğa Tohumculuk, 281 bin 923 TL ile 4. olan Turasan Şarap Pazarlama Sanayi ve 228 bin 142 TL ile 5. olan Özaltın Toptan Şeker ve Gıda Ltd.Şirketi temsilcilerine plaketleri Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jan.Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Rektör Prof.Dr.Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan tarafından verildi.

Gelir Vergisinde ise, şarap imalatı alanında faaliyet gösteren ve tahakkuk eden 202 bin 639 TL vergi ile 1. olan Hasan Turasan, 186 bin 58 Tl vergi ile 2. olan Fevziye Poyraz, 156 bin 195 TL ile 3. olan Hüsnü Turgut, 108 bin 815 TL ile 4. olan Mümtaz Şahin ve 88 bin 960 TL ile 5. olan Salih Nural Civiloğlu'na ise plaketleri İl Defterdar Vekili Ali Göde, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, SMMMO Başkanı Oruç Irmak, Nevşehir ESOB Başkanı İsmail Ördü tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 09:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?