5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Rektörden ev sahiplerine uyarı!

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.FİLİZ KILIÇ EV SAHİPLERİNE SESLENDİ;

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, Nevşehir'de üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni yurt yapımlarının devam ettiğini belirterek, bu sürede ev kiralamak isteyen öğrencilere ev sahiplerinin yardımcı olmalarını istedi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin her geçen yıl öğrenci sayısını arttırdığını ve buna paralel olarak öğrencilerin barınma sorununun baş gösterdiğini söyledi.

Sadece bu yıl 3 bin yeni öğrencinin Nevşehir Üniversitesi'ni tercih ettiklerini vurgulayan Prof.Dr.Filiz Kılıç, öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili olarak Kredi Yurtlar Kurumu'nun büyük çaba gösterdiğini kaydetti. Bu kapsamda üniversite kampus alanı içerisinde ve Avanos ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yeni yurtların hizmete gireceğini ve özel yurtların yapımının tamamlanması ile yıl sonuna kadar öğrencilerin barınma sorunun çözüleceğini ifade eden Rektör Prof.Dr.Filiz Kılıç, "Yurt konusunda, yeni yurt yapılması için geçtiğimiz yıl içerisinde büyük bir çaba sarf ettik. Şu anda da üniversite çevresinde, ana kampusümuza yakın alanlarda bir kaç yurt inşaatı başladı. Bu yılın sonu itibariyle ben öğrencilerimizin barınma ihtiyacının büyük ölçüde çözüleceği inancındayım. Yine apart daireler yapıldı öğrencilerimiz için. Bunlar hayata geçtikten sonra öğrencilerimizin sorunları büyük oranda halledilecek. Bunun yanı sıra Avanos ilçemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yeni yurt binası hizmete girecek ve bu bizi büyük ölçüde rahatlatacak. Benim hayırseverlerden isteğim yeni yurt yaptırmaları. Çünkü her geçen yıl öğrenci sayımız artıyor. Bizi tercih eden öğrenci arkadaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının en iyi şekilde giderilmesini amaçlıyoruz. Onların maddi şartlarını zorlamadan barındırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra ev sahiplerinden isteğim; öğrencilerimiz ev kiralayacakları zaman lütfen onların açısından da meseleye yaklaşmaları. Kira fiyatlarını çok arttırmamalarını özellikle istiyoruz. Zaten bu yılı atlatırsak sorunumuz kalmayacak. Nevşehirli hemşerilerimizin konuya çok daha ciddi ve öğrenci gözüyle bakmalarını rica ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:40:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?