3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Rektörden miniklere öneriler

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerden hedeflerini büyük tutarak derslerine programlı bir şekilde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi'nde ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik gerçekleştirilen "Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum" adlı derse katıldı.

Derste öğrencilere kariyer yolculuğu konusunda kendi deneyimlerini aktaran Rektör Prof. Dr. Kılıç, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. İş hayatında başarılı olmanın en önemli unsurlarından birinin öncelikle eğitim ve öğretim hayatında başarılı olmaktan geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerden henüz ilköğretim çağında iken kendilerine bir hedef koymalarını ve bu hedefe ulaşmak için çaba göstermelerini tavsiye etti.

Prof. Dr. Kılıç, "İş hayatında kariyer yapmak için öncelikle derslerinize çok iyi çalışıp başarılı olmanız gerekiyor ve hayatınızda kariyeriniz konusunda hep yüksek hedefler belirlemeniz gerek. Hedefinizi yüksek tutup ileri de iş hayatına atıldığınızda, ne iş yapacağınıza daha birinci sınıftan itibaren karar vermeniz gerekiyor. Sonuçta zahmetsiz yemek olmuyor. Hayatınızda kariyer yapabilmek, bir yerlere ulaşabilmek için emek vermeniz gerekiyor. Düzenli ve programlı çalıştıktan sonra aşamayacağınız engel yok. Hedeflerinize ulaştıktan sonrada pes etmeyerek işinizi sevmeniz gerek. Bu sizi yaptığınız işte başarılı kılacaktır. Unutmayın hiç bir hedefe ulaşmak kolay değil. Bunun zahmetlerine katlanmak zorundasınız. Sınavlar hiçbir zaman gözünüzü korkutmasın. Sizler düzenli bir şekilde çalıştıktan sonra sınavlar size daha basit gelecektir" dedi.

Ders sonrasında Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'a, öğrenciler tarafından yapılan el işlemeli bir tabak hediye edilerek Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi'nin rozeti takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:37:52
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 15:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?