4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Rektörlük binası hizmete açılıyor

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan rektörlük binasının önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2007 yılında kurulan Nevşehir Üniversitesi'ne 2008 yılının Eylül ayında rektör olarak atandığını ve o tarihten bugüne kadar üniversite rektörlüğünün geçici olarak Fen Edebiyat Fakültesi binası içerisinde hizmet verdiğini kaydetti.

Bu arada üniversite yerleşkesi içerisinde hayırsever işadamı Ali Dirikoç tarafından yaptırılan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ikiz binalarının tamamlandığını ve hayırsever işadamı ile yapılan görüşmelerde bu binalardan birinin üniversite rektörlük binası olarak kullanılmasına karar verildiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, Dirikoç ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Kılıç, "Rektörlük binası olarak kullanacağımız hazır bir binamız yoktu. Bu konuda Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi binasını yaptıran hayırsever Ali Dirikoç'a ricada bulunduk ve kendiside yapılan ikiz binalardan birinin rektörlük binası olarak kullanılmasını kabul etti. 2009 yılı içerisinde yerleşke içerisinde yeni yatırımlar olacak, ancak önceliği öğrencilerimiz için büyük sorun olan yemekhane ve kütüphane konularına vereceğiz. Bu sorunları çözdükten sonra yine hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle yeni fakülte binaları yapacağız" dedi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, rektörlük binasının tefrişat çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki hafta yeni binaya taşınacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 11:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?