3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Rum Patriğinden Valiye ziyaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Romen Patriği Daniel ile birlikte Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Hafta sonu Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi ve Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Aziz Theodoros Trion ve Konstantin Eleni Kilisesi'nde bahar ve pazar ayinlerini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, Romen Patriği Daniel ve Yunanistan'ın Neapoleos Belediye Başkanı Natanail Ladopoulos ile birlikte Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette Vali Hacımustafaoğlu'na, bölgede bulundukları süre içerisinde kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Patrik Bartholomeos, "Kapadokya ve Nevşehir'e her gelişimizde kendimizi evimizde hissediyoruz" dedi.

Kendisi ile birlikte Kapadokya'ya gelerek pazar ayinini yöneten Romen Patriği Daniel'in 2009 yılını 'Aziz Vasilyos Yılı' ilan ettiğini ve bu vesile ile Romanya'dan çok sayıda turistin Kapadokya'ya geleceğini kaydeden Bartholomeos, "Hafta sonu gerçekleştirilen ayinlere Romanya'dan yaklaşık 400 kişi katıldı. Bunun yanında Yunanistan'dan çok sayıda turist kiliseye geldi. Yıl içerisinde bölgeye gelen Romen turist sayısının oldukça fazla olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Ziyarette Vali Hacımustafaoğlu ise, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Romen Patriği Daniel'e bölgede yapılan bir anforayı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?