5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Rusya TV'si Kapadokya'da

RUSYA FEDERASYONU DEVLET TV'Sİ KAPADOKYA'DA

Rusya Federasyon Devlet Kültür TV Kanalı Rusya K, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini Eylül ayı içerisinde yayınlayacağı Sferes programına yönelik olarak görüntüledi.

Rusya Federasyonu ile Türkiye İş ve Dostluk Derneği'nin organizasyonu ile Türkiye'ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Kültür TV kanalı olan Rusya K Sferes programının Türkiye bölümü çekimlerinin yönetmeni Tatiana Pleshcheva ve kameraman Dmitry Tukalov'un yanı sıra iki kişilik çekim ekibi, dünyanın da sayılı kültür merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinin tarihi ve kültürel merkezlerinde tanıtım amaçlı belgesel film çekimi yaptı.

Program ekibi, çekim çalışmaları sırasında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i de makamında ziyaret etti. Ünver, ziyarette yaptığı konuşmada Rusya Federasyonu ile çeşitli Türk Cumhuriyetlere çeşitli kereler ziyaretlerde bulunduğu belirterek, Moskova'nın kent yapısının kendisini etkilediğini belirtti. Kapadokya bölgesinin dünya kültür mirası listesinde yer alan ve dünya milletleri tarafından da yoğunlukla ziyaret edilen bir merkez konumunda yer aldığını vurgulayan Ünver, bu programın yayınlanması ile birlikte Rusya Federasyonu'ndan da insanların bölgeye gelerek bu zengin kültür, doğa ve tarih hazinelerini ziyaret etmelerinden büyük bir mutluluk duyacağını kaydetti.

Program yönetmeni Tatiyana Plesheva' da bölgenin büyüleyici atmosferi karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, iki gün boyunca bölgenin insanları etkileyen alanlarının çekimi yaparak Eylül ayı içerisinde yayınlayacaklarını ifade etti. Tatiyana Plesheva Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in Kapadokya bölgesindeki çekimler sırasında gösterdiği yakın ilgi ve alakadan da büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, Ünver'e teşekkür etti.

Program ekibi Göreme başta olmak üzere Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Zelve-Paşabağları, Kaymaklı, Ortahisar gibi merkezlerde belgesel çekimler yaptı.

RUSYA FEDERASYONU DEVLET TV'Sİ KAPADOKYA'DA
RUSYA FEDERASYONU DEVLET TV'Sİ KAPADOKYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:55:04
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 13:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?