5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Sağlık-Sen'de Koçak dönemi

SAĞLIK-SEN NEVŞEHİR ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA TEKİN KOÇAK SEÇİLDİ

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Nevşehir Şube başkanlığı görevine, gerçekleştirilen olağan genel kurul sonrasında Tekin Koçak seçildi.

Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi'nin 2. Olağan genel kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Genel kurula AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günel Erdoğdu, BBP İl Başkanı Sefer Tavukçu, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, sendika üye ve delegeleri katıldı.

Son 2 yıldır sendika şube başkanlığı görevini sürdüren Adem Hatipoğlu ve Sağlık İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Tekin Koçak'ın aday olduğu genel kurulun açılış konuşmasını Adem Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu, konuşmasında Tekin Koçak'ın daha önce sendika şube başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak bu dönemde sendikalarının üye kaybı yaşadığını belirtti.

Hatipoğlu, “Adem Hatipoğlu olarak 2002 yılında Nevşehir'de Sağlık-Sen şubesini kurdum. O tarihte 3-5 kişiyle başlayan onurlu mücadelemiz, Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile imzalanan mutakabat metinleriyle 2005 yılında 161 üye sayısına, 2006 yılında 247 üye sayısına ulaştık ve bu dönemde şube başkanlığı görevini Tekin Bey'in talebi üzerine, sendikamızın daha güçleneceğine inanarak kendisine teslim ettim. O tarihte sendikamızın üye sayısı artmadı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenilmiyor ve sendikamız güç kaybediyordu. Sendikamızın bu durumu tüm camiamızı rahatsız ediyordu. O dönemki sendika şube başkanı Tekin Bey'in kendiside bu durumu fark ederek, çeşitli gerekçeler göstererek bir yıl sonra sendika faaliyetlerini yürütemeyeceğini beyan ederek başkanlığı bana teslim etmek istedi. Bende arkadaşlarımla istişare ederek bu görevi tekrar teslim aldım. 247 üye sayısı ile devrettiğim sendikayı bir yıl sonra 243 üye sayısı ile devraldım. Sendikamızda ilk defa Tekin Bey'in başkan olduğu 2006-2007 yılları arasında üye sayısı düşmüştür" dedi.

Tekin Koçak ise konuşmasında Adem Hatipoğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Sendikalarının yönetiliş tarzından rahatsız olduklarını ifade eden Koçak, “Ortak bir ses, ortak bir nefes, bir bütün olabilmenin birinci şartı örgütlenmekten geçmektedir. Sendikalar kurumsal olarak bu örgütlenmenin doğal bir sonucudur. Sendikamızın ortak hedeflerini, üyesinden genel başkanına kadar aynı kararlılıkla ortaya koymak, hedeflerine ulaşmak için her türlü mücadeleyi sonuna kadar götürmek hem kurumsal olarak sendikaya, kişisel olarak ta saygıdeğer üyelerimize düşmekteyiz. Sendikanın bir başka özelliği ise sivil toplum örgütü olmasıdır. Sendika bir yandan çalışanların emek mücadelesini verirken diğer taraftansa ülkesinin sorunlarına çözüm üretmek, bu çözüm önerilerini yeri ve zamanı geldiğinde de kamuoyu ile paylaşmaktadır. Sendikal manada ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, siyasal, toplumsal, sosyal gerçeklere karşı duyarlıyız.Ülkemizde uzun soluklu bir atılım ve kalkınmanın yaşanıyor olmasının yanında hiç olmadığı kadar şiddetli bir demokrasi mücadelesi de verilmektedir. Bu gelişmeler karşısında tepkisiz, sessiz kalmak mümkün değildir. Sağlık-Sen olarak bağımsızız ama asla tarafsız değiliz. Haktan yanayız, halktan yanayız, emekten yanayız. Temsil ettiğimiz insanların, milletin ve milli iradenin yanayız. Sendikamızın Nevşehir'de yetkili sendika olması sadece yönetimin değil tek tek üyelerimizin, işyeri temsilcilerimizin, hepinizin ve hepimizin başarılarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gün gelinen noktada vaatler üzerinden sendikacılık yapılmış, sorunların çözümü noktasında sendikal duyarlılık maalesef gösterilmemiştir. Çoğu üyemiz ilgi ve alaka eksikliğinden mağduriyet yaşamıştır. Birilerini zan altında bırakacak baskı, tehdit, zorlama gibi kelimelerle yarışmak hem sendikamıza hem şahıslara zarar vermiştir. Zan altında bırakılan, baskı ve tehdit altında kalındığı iddia edilen kişiler bizim arkadaşlarımızdır. Bunların arkasına saklanarak mağdur rolü oynamak doğru bir davranış değildir. Bu gibi davranışlar Sağlık-Sen'in misyonuna yakışmamıştır. Bu ve buna benzer sorunların yanı sıra burada zikredilmesinin uygun olmayacağı bir çok sorunla Sağlık-Sen yetkili sendika olduğu halde hak etmediği bir konuma düşmüştür.Bundan sonra sendikamızın daha iyi yerlerde olması hepimizin temel arzusudur" diye konuştu.

Protokol konuşmalarında kürsüye çıkan ve 400 bine yaklaşan üye sayısı ile Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Özdemir , daha birkaç yıl öncesine kadar isminden çok fazla söz edilmeyen sendikalarının şu anda Türkiye'de gündem oluşturan, gündeme taraf olan ve çalışanlarının hakkını arayan bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede ise, sağlık çalışanlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti. İnsan için en önemli faktörün sağlık olduğunu ve bu nedenle sağlık çalışanlarının insanlığa hizmet ettiklerini kaydeden Milletvekili Dede, "AK Parti olarak, 3 Kasım 2002 tarihinde iktidara geldiğimiz günden bu güne kadar sağlık alanında çok önemli işler yaptık. Çünkü biz iktidara geldiğimizde sağlık çalışanlarının çalışma ortam ve şartları, vatandaşların aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesi neredeyse çok düşük seviyedeydi. Şu anda sağlıkta geldiğimiz nokta ortada. ABD Başkanı Obama bile, Türkiye'deki sağlık sistemini örnek alarak ABD'de sağlık reformu yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra gerçekleştirilen seçimler sonucunda ise, oy kullanan 137 delegenin 77'sinin oyunu alan Tekin Koçak Sağlık-Sen şube başkanlığı görevine seçildi. Adem Hatipoğlu ise seçimlerde 60 oy alabildi.

SAĞLIK-SEN NEVŞEHİR ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA TEKİN KOÇAK SEÇİLDİ
SAĞLIK-SEN NEVŞEHİR ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA TEKİN KOÇAK SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 09:21:02
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 09:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?