6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sağlık Yüksekokulu, 7. dönem mezunlarını verdi.

Nevşehir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, 7. dönem mezunlarını verdi. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde 39 hemşire yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.


Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne bağlı iken TBMM'de kabul edilen kanun ile kurulan Nevşehir Üniversitesi'ne bağlanan Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun 2006-2007 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jan.Albay Esat Mahmut Apaydın, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kuşluvan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,daire müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.


Mezuniyet töreninde konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, üniversitelerin yalnızca bilim ve öğrenim kurumları olmadığını, aynı zamanda gençlerin sosyal yaşamla tanışmalarını sağlayan, onlara yaşama her yönüyle hazırlanmaları için geniş olanaklar sunan ilim yuvaları olduğunu söyledi. Vali Hacımustafaoğlu, "Üniversiteler aklın ve ilimin egemen olduğu, teknolojilerde yeni gelişmelere öncülük eden, yaşanan ve karşılaşılan sorunlara duyarlı ve çözüm önerileri getiren, evrensel değerleri ulusal değerler ile birleştirerek genç kuşaklara aktaran çok önemli kurumlardır" dedi.


Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş ise, hemşirelik mesleğinin son 40 yılda ülkemizde önemli aşamalar kaydettiğini ve hemşireliğin bu süre içerisinde usta-çırak ilişkisi ile başlayan uzun geçmişine yeni bir öz kazandırarak, bilimselleşme ve meslekleşme sürecinde ileri adımlar attığını söyledi. Dünya nüfusunun hızla arttığı, anne ve çocuk ölümlerinin çoğunlukla önlenebilir hastalıklardan olduğu, çevre sorunlarının artan bir biçimde sağlığı tehdit eder boyutlara ulaştığı çağımızda hemşireliğin sağlık sistemi içerisinde önemli bir unsur olduğunun tartışmasız kabul edilen bir gerçek olduğunu ifade eden Prof.Dr. Karataş, "Buna karşın ülkemizde bu role ilişkin faaliyetlerin, yeterince ve iyi bir biçimde sunulmadığı , hemşireler kadar yetkili kuruluşlar ve bundan doğrudan yararlananlar tarafından da dile getirilmektedir.Kuşkusuz bunun nedenleri çok çeşitlidir.Ama kanımızca devletin sağlık politikası içinde hemşirelik mesleği ile ilgili politikaların açık ve seçik bir biçimde belirlenmemiş, işlevine ilişkin standartların saptanmamış ve bunların yasal güvenceye kavuşturulmamış olması, her şeyden önemlisi eğitimin istenilen nitelikte bulunmaması hizmetin niteliğini etkileyen belli bazı faktörlerdir" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jan. Albay Apaydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Kaya tarafından sınıf birincileri ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezun olan öğrencilere diplomaları ise sahneye davet edilen anne ve babaları tarafından takdim edildi.


Törende daha sonra mezun olan öğrenciler tarafından hep birlikte 'Hemşirelik Yemini' edilerek Erciyes Üniversitesi Marşı söylendi.
Mezun öğrenciler törenin ardından mezuniyet pastası kestiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 10:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?