3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Sağlıkçılar da aşıdan korkuyor!

NEVŞEHİR'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 40'I DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPTIRMADI

Nevşehir'de bin 800 dolayındaki sağlık çalışanlarının yüzde 40'ının domuz gribi aşısı yaptırmadığı belirtildi.

Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, domuz gribine karşı risk grubu içerisinde bulunan sağlık çalışanlarına geçtiğimiz günlerde aşı yapılmaya başlandığını, ancak tereddütler nedeniyle bunların önemli bir bölümünün aşı yaptırmadığını söyledi.

Aşı konusunda ortaya atılan iddiaların kamuoyunu olduğu gibi sağlık çalışanlarını da tedirgin ettiğini belirten Çetin, buna karşın Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının tereddütlerinin giderilmediğini kaydetti.

Çetin, "Özellikle başbakanın aşı yaptırmayacağını söylemesi ve sonrasında Sağlık Bakanı ile ters düşmesi herkesin aklında soru işaretleri bıraktı. Sağlık Bakanlığı ise aşı konusunda ne yazık ki ne kendi çalışanlarını ne de vatandaşları yeterince bilgilendiremedi. Bakanlığın sağlık çalışanlarına anlatamadığı bir konuyu vatandaşlara izah edebilmesi oldukça güç. Bu tabi ki aşılama oranlarına da yansıdı. En yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanları bile aşı yaptırmama konusunda kararlı" dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANKET”

Nevşehir'deki sağlık kuruluşlarında bin 800 dolayında sağlık çalışanının görev yapmasına karşın bunun yüzde 40'ının domuz gribi aşısı yaptırmadığına dikkat çeken Turgay Çetin, bunun nedenlerinin yapılacak olan anketle araştırılacağını açıkladı.

Genel merkezlerinin geçtiğimiz günlerde internet üzerinden yaptığı anketin Nevşehir'de sağlık çalışanları ile birebir yapılan görüşmelerle gerçekleştirileceğini ve anket sonrasında sağlık çalışanlarının neden aşı olmadıklarının sağlıklı bir şekilde tespit edilebileceğini belirten Çetin, ankette sağlık çalışanlarına 'Neden domuz gribi aşısı yaptırmıyorsunuz?', 'Domuz gribi aşısının gripten korunmak için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?', 'Sağlık çalışanı olarak domuz gribi hakkında yeterince bilgilendirildiğinizi düşünüyor musunuz?' ve 'Hastaneleri domuz gribinden korunmak için yeterince hijyenik buluyor musunuz?' sorularının sorulacağını ifade etti. Çetin, anket sonuçlarının yapılacak olan değerlendirmenin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 10:01:05
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.172.xxx Tarih : 10.11.2009 20:49:07

NEVŞEHİR  sağlıkçıları zekidir,,OXFORT okumuş insanlar..akıllı tabii..kutlarıım.