6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sakatlar Derneği'nden bağış

Nevşehir'de Kızılay Şube Başkanlığı ve Sakatlar Derneği Şube Başkanlığı arasında yapılan anlaşmayla dernek üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulunacak. 

Nevşehir'de faaliyet gösteren Kızılay Tıp Merkezi'nin kapatılarak yerine Kızılay Kan Merkezi'nin kurulması için çalışmalar sürüyor. Kızılay Genel Merkezi'nin destekleriyle yaklaşık 1 milyon YTL'lik bir harcamayla Nevşehir'de oluşturulması planlanan ve 2007 Yılının ilk ayında hizmete girecek olan Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulunmak üzere harekete geçen Sakatlar Derneği Yönetimi Kızılay Şube Başkanı ile bu konuda anlaşmaya vardı. 

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen ve Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, söz konusu anlaşmanın Nevşehir'de bulunan diğer sivil toplum örgütlerine, derneklere ve odalara da bir örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. 

Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, diğer vatandaşlara örnek olmak amacıyla dernek üyeleri olarak Kızılay'a kan bağışında bulunma kararı aldıklarını söyledi. Altıntaş, "Nevşehir'de 670 dolayında üyemiz bulunuyor. Kızılayımızın Nevşehir'de oluşturacağı Kan Merkezi sakat ya da normal düzeyde insanlar için büyük bir önem taşıyor. Bizde dernek yönetimi olarak Kan Merkezimize sahip çıkmak, kan vermenin ne kadar önemli bir insanlık görevi olduğunu vurgulamak için böyle bir anlaşma yapma gereği duyduk. Kan Merkezimiz faaliyetine başladığında tüm üyelerimiz kan verecekler. Böyle son derece anlamlı bir görevi de yerine getirmeyi düşündük" dedi. 

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Erol Gülen ise, Kızılay'ın sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaptığı çalışmalarla her kesimin takdirini topladığını belirterek, vatandaşları yeni kurulacak olan Kan Merkezi'ne destek olmaya çağırdı. Gülen, "Kan merkezimizi en geç yıl başında hizmete sokmayı planlıyoruz. Kan merkezimiz sadece Nevşehir için değil civar iller içinde adeta hayat dağıtacak. Bu konuya duyarlılıklarından dolayı Sakatlar derneği yönetimine ve üyelerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü onların böyle bir girişimde bulunmaları toplumumuz açısından son derece önemli bir hassasiyetinde başlangıcı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 13:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?