7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Sanayici erken seçim istemiyor

nevşehirNevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, ekonominin bıçak sırtında olduğunu ve hükümetin en kısa zamanda 2002 yılında açıklanan istikrar paketi yerine yeni bir ekonomik istikrar paketini devreye sokması gerektiğini söyledi. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, yaptığı açıklamada, dövizdeki aşırı artış ve piyasadaki aşırı durgunlukla birlikte gündeme gelen erken seçiminin Türkiye'nin menfaatleri açısından hiç de iyi sonuçlar ortaya çıkarmayacağını söyledi. Türkiye'nin şu anda erken seçimi düşünmesinin yanlış olacağını ve bunun ekonomiye bir katkı sağmayacağını savunan Parmaksız, erken seçim yerine yeni bir ekonomik istikrar paketi üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. 

2002 yılında açıklanan istikrar paketinin miadını doldurduğunu söyleyen Parmaksız, "Şu anda Türkiye'nin bir erken seçime ihtiyacı yok. Odalar ve Borsalar Birliği olarak biz bunu her platformda söylüyoruz. Hükümetin acilen bir istikrar programı açıklaması lazım. Şu anda piyasalar allak bullak. Daha önce hükümet tarafından 2002 yılında açıklanan istikrar paketi miadını doldurdu. Onun yeniden revize edilerek yeni paketin en kısa zamanda açıklanması gerek. Seçim bu ortamda ülke ekonomisini çok olumsuz etkiler. Verilen hedefler ve cari açıklar konusunda ciddi sıkıntılar yaşanır. Ekonomi adeta bıçak sırtında. Herkesin malumu dövizde büyük bir yükselme var. Piyasada da büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bunları hep beraber ele aldığımızda seçime gitmek ülke menfaatleri açısından iyi olmaz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 11:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?