3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Sara hastası genç kıza jest

Nevşehir’de sarılık hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle, florasan lambalar altında yaşamak zorunda kalan genç kıza, özel bir hastane fototerapi cihazı hediye etti.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde yaşayan ve doğuştan sarılık hastası olan 17 yaşındaki Şerife Yüksel'i, Özel Kapadokya Hastanesi Genel Müdürü Ayhan Benli ziyaret etti.

Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan ve hastalığı nedeniyle günde 12 saat florasan lambalar altında yaşamak zorunda kalan genç kıza, yaşamını daha rahat sürdürebilmesi için Benli tarafından fototerapi cihazı hediye edildi.

Daha önce her gün, özel aparatlar ile yatağına monte edilen florasan lambalar altında 12 saat yatmak zorunda olan genç kızın bu cihaz sayesinde, hem daha az süre ışık altında kalacağını hem de cihazın hastalığın ilerlemesine engel olacağını kaydeden Özel Kapadokya Hastanesi Genel Müdürü Ayhan Benli, ileriki günlerde genç kıza cihazın daha gelişmiş bir modelini hediye edeceklerini açıkladı.

Kendisine hediye edilen cihazın çalışma şekli hakkında Ayhan Benli ve hastane yetkililerinden bilgi alan Şerife Yüksel ise, "Gerçekten çok mutlu oldum. Beni unutmayarak destek veren hastane yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?