3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Satranççılar Ürgüp'te buluşacak

Avrupa Satranç Birliği tarafından düzenlenecek olan 2011 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na Nevşehir'in Ürgüp ilçesi aday oldu. Avrupa Satranç Birliği Genel Sekreteri ve Turnuva Direktörü Dirk De Ridder, Ürgüp'e gelerek incelemelerde bulundu.

2011 yılında düzenlenecek olan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan ile birlikte Türkiye adına Nevşehir'in Ürgüp ilçesi aday oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun başvurusu üzerine Avrupa Satranç Birliği Genel Sekreteri Horst Metzing ve Turnuva Direktörü Dirk De Ridder beraberinde Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Kuvay Şanlı ile birlikte Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. 2011 yılının Ağustos ayında yaklaşık 2 bin 500 sporcu ve yöneticinin katılımıyla 12 gün sürmesi planlanan şampiyonayı düzenlemeye talip olan Ürgüp'te spor salonları ve Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur'un da yer aldığı ziyarette açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yıldız, şampiyonaya ev sahipliği yapmak için büyük bir heyecan duyduklarını ve adaylıklarının kabul edilmesi durumunda şampiyona süresince belediye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Kuvay Şanlı ise, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan'ın da talip olduğu şampiyonaya Türkiye adına Ürgüp ile adaylık başvurusu yaptıklarını ifade etti. Ürgüp ilçesinin tarihi ve doğal dokusunun yanında müsabakaların yapılacağı spor salonları ile de çok iddialı olduğunu ve şampiyonanın Türkiye'ye kazandırılması için oldukça umutlu olduklarını belirten Şanlı, "Bu gibi organizasyonlarda yerel yönetimlerin desteği çok önemli. Bu kapsamda Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Ürgüp Belediyesi şampiyona için bizler gibi çok istekli. Heyetin ilk izlenimleri de olumlu. Bundan sonraki süreçte heyet raporunu hazırlayacak ve birliğe sunacak. Eylül ayında toplanacak olan birlik heyeti ise yapacağı oylamayla Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağı ülkeyi belirleyecek. Bu şampiyonayı Türkiye'ye kazandırmamız hem Kapadokya bölgesi hem de Türk sporu için son derece önemli" diye konuştu.

Avrupa Satranç Birliği Genel Sekreteri Horst Metzing de, Ürgüp ilçesinin adaylığı konusunda ilk izlenimlerinin oldukça iyi olduğunu ve Türkiye'nin çok ciddi bir aday olduğunu söyledi. Metzing, "İzlenimlerimiz çok yüksek değerde. Teklifin kalitesi bakımından şaşırmış durumdayız. Bizim için çok sürpriz bir kalitede oldu. Belediye başkanımızın desteği ise bizleri çok sevindirdi. Öyle düşünüyorum ki, buradaki izlenimlerimizin ardından bence Türkiye'nin adaylığı diğer adaylara göre biraz daha şanslı. Ama bir yarış, mücadele var. O da kolay değil" dedi.

Konaklama ve turnuva organizasyonu seviyesinde Türkiye'nin Ürgüp için adaylık teklifini son derece kaliteli bulduğunu ifade eden Turnuva Direktörü Dirk De Ridder ise, Ürgüp'ün tarihi ve doğal güzellikleri ile de oldukça etkileyici olduğunu belirtti.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur da, "Bu çok büyük bir organizasyon. Türkiye Satranç Federasyonu'nun bunun için şehrimizi tercih etmesi bizleri çok mutlu etti. İlimiz ve Ürgüp bu organizasyonu en iyi şekilde yerine getirebilecek tesislere sahip. Bizler umutluyuz ve heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?