5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

SBS sonrası tercih heyecanı

SBS SONRASI ÖĞRENCİLERİN TERCİH HEYECANI

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Yavuz, SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve velilerin tercih yaparken mutlaka rehber öğretmenlerden yardım almasını istedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Yavuz yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta açıklanan SBS sonuçlarının ardından öğrencilerin tercihlerini, mezun oldukları okullara başvurarak yapabileceklerini söyledi.

Tercih konusunda öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan Yavuz, tercihlerin yapılırken mutlak suretle Rehberlik Araştırma Merkezleri ve okul ve dershanelerdeki rehber öğretmenlerden destek alınmasını istedi.

Yavuz, "Geçtiğimiz hafta SBS sonuçları açıklandı. Şimdi hem öğrencilerimizi hem de velilerimizi yakından ilgilendiren bir tercih dönemi başlıyor. Öğrencilerimiz tercih yaparken puanlarından daha çok ildeki başarı sıralamalarını dikkate alırlarsa daha etkili bir tercih yapacaklarına inanıyorum. Çünkü geçtiğimiz yıl hangi okulların, kaç puanla en son öğrenci aldıkları elimizde mevcut. Ancak bu yıl öğrenci puanlarında bir yükselme olduğu gözlenmekte. Bu nedenle de tercihlerde öğrencilerin en son yerleştikleri puanlardan daha çok, öğrencinin il sıralamasındaki yeri büyük önem kazanıyor. İl genelinde hangi okulumuzun ne kadar öğrenci alacağı açıklandı. Velilerimizin ve öğrencilerin tercih yaparken bunu göz önünde bulundurmaları gerek" dedi.

İlk tercihlerin 20 Temmuz 2010 tarihine kadar, öğrencilerin mezun oldukları okullara başvurularak yapılacağı ve bu tercihlerin sonuçlarının 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacağını hatırlatan Nail Yavuz, boş kalan kontenjanlar nedeniyle ikinci yerleştirme için başvuruların ise 05-11 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Yavuz, "Sınavlar kadar tercihlerde büyük öneme sahip. Bu nedenle tercih dönemlerinde öğrencinin velisi ile birlikte, devam ettiği okul veya dershanenin yanı sıra Rehberlik Araştırma Merkezi'nden destek almasını öneriyoruz. Başka bir önemli husus ise, tercih yapacak öğrencinin gelecekte akademik bir eğitim mi, yoksa mesleki bir eğitim mi almak istemesi. Velilerin öğrencilerin bu isteklerini göz önüne alarak, onların isteklerine göre hareket etmesi. Mesleki bir eğitim almak isteyen öğrenciyi, veli, baskısı üzerine akademik eğitime yönlendirmek başarılı sonuçlar doğurmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 10:25:01
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?