4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sebze Pazarının inşaatı başladı

Türkiye'nin en modern sebze pazarlarından birisi konumunda olacak olan Nevşehir Sebze Pazarı'nın inşaat çalışmalarına başlanıldı.

Nevşehir Belediyesi tarafından İbrahimpaşa Mahallesi'nde 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak olan sebze pazarında 10 bini aşkın kamyon dolusu hafriyatın taşınması planlanıyor.

Farklı mimari şekliyle de dikkatleri üzerine çekecek olan Nevşehir Yeni Sebze Pazarı’nda engelli vatandaşlar için asansör sisteminden, pazar alışverişi için gelecek bayanlar için bebek bakım odası bile yer alacak. Alt katta yaklaşık bin kişilik olarak 2 bin 942 metrekarelik bir alanda sosyal amaçlı salon, 119 araçlık otopark, polis, zabıta, veteriner hizmet ünitelerinin yanı sıra, 2 kattan oluşan kafeteryanın da hizmet vermesinin planlandığı Nevşehir Sebze Pazarı’nda, pazar tezgahları ile birlikte, 44 işyeri, balık ve peynir satış üniteleri de hizmet verecek.

3 katlı olarak yapılandırılacak Nevşehir Sebze Pazarı’nda vatandaşların dinlenebileceği dinlenme birimleri de oluşturulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim basar IP: 78.173.144.xxx Tarih : 7.09.2008 13:28:28

türkiyede bu 7yıllık istikrar ve huzur ortamında bütün illerde fabrikalaşma ortamı olurken,malesef memleketimiz NEVŞEHİR'DE bir tek fabrikanın bile açılmamış olması maalesef bir talihsizliktir.Aksaray'lılara helal olsun bizler onların 10 da biri kadar bile olamadık.bunun izahını yapacak bir yetkili arıyorum.ama herhelde ömür billah cevabını bulamayacağız.şimdilik sebze pazarı ile yetinmek zorunda kalacağız.selamlar.şehrimizde işsizlik nedeniyle bursa'ya yerleşmiş bir hemşeriniz.