5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Şehit aileleri Çanakkale yolcusu

ŞEHİT AİLELERİ ÇANAKKALE YOLCUSU

Nevşehir Belediyesi'nin girişimi ve Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği'nin organizesi ile 180 şehit ailesi, yakını eş veya çocuklarından oluşan kafile 24 Mayıs Pazartesi günü Çanakkale'ye gidecek.

Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği hizmet binasında toplanarak geziye katılacaklarına dair dilekçeleri imzalayan şehit aileleri ve gaziler, kendilerini Çanakkale'ye gönderen bütün yetkililere teşekkür etti.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ise yaptığı açıklamada organizenin Nevşehir'de ilk kez yapıldığını belirterek, destek olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

Nevşehir Belediyesi'nin yanı sıra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası'nın da katkıları ile özel uçakla gerçekleştirilecek gezi için 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü sabah Nevşehir Kapadokya Havalimanından hareket edeceklerini belirten Çiftçi, " Çanakkale'ye indiğimizde 4 otobüs rehberlerle bizi karşılayacak. Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğinin ardından ise ilin tarihi ve doğal güzelliklerini gezeceğiz. Akşam saatlerinde ise özel uçakla Nevşehir'e döneceğiz. Çanakkale gezisi Nevşehir'de bir ilk olurken özel tahsis uçakla şehit ve gazilerin gezisi ise Türkiye'de bir ilktir" diye konuştu.

Çiftçi, şehit ve gazi yakınları, aileleri, çocukları ve eşlerinden oluşan kafile ile düzenledikleri gezinin Çanakkale'de var olan manevi havayı tattırmak olduğunu ifade etti.

Dernek binası içerisinde yer alan Çanakkale Şehitler Abidesi önünde fotoğraf çektiren, yakınlarının mezarları başında dua okuyan şehit ve gazi aileleri, televizyonlardan izledikleri Çanakkale Şehitliğini bizzat gezmeye gitmelerinin heyecanını şimdiden yaşamaya başladıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 12:11:00
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 13:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?