3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Şehit ailesine 'Şahadet Beratı'

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın ailesine 'Şahadet Beratı' verildi.

Vali Hacımustafaoğlu, beraberinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Derinkuyu Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu ve İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan ile birlikte Şırnak'ın Cizre ilçesinde 24 Aralık 2008 tarihinde terörist saldırı sonucu şehit olan Nevşehirli Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın (21) ailesini ikamet ettikleri Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyündeki evlerinde ziyaret etti.

Vali Hacımustafaoğlu, beraberindeki heyetle Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner imzalı 'Şahadet Beratı'nı, şehidin babası Adnan Karataş'a teslim etti.

Şehidin ailesi, üzerinde "Piyade Çavuş Erhan Karataş, zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan Kara Kuvvetlerimizin asil bir ferdi olarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Göstermiş olduğu yiğitlik ve cesaretle Türk milletinin varlığının, birlik ve beraberliğinin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolü olarak, hatırası sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır" yazan beratı alırken duygu dolu anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 10:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?